Vad månde detta sluta med?

Jag och chefen håller på att läsa boken: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, av Jonas Jonasson, igår tog vi två kapitel och i ett av dom, så blev chefen i boken, upprörd över att hans medbrottsling, tagit sig tid att köpa en melon…frukt.

Medbrottslingen dementerade frukt-ordet och berättade att melonen, faktiskt tillhör gurk-växter. Och då vaknade min chef till…skrattade och sa, men du, då var det därför, dina gurkor som du planterade…såg ut som meloner. Hahaa…ja, kan hon ha rätt, kolla bilderna, ni som inte kom ihåg hur mina gurkor blev:

mupp 049 ord 002

Och lite grann bävar jag då för årets lilla projekt, att prova sätta en potatis, hm…och dom tillhör rotfrukter, vad månde detta kunna sluta med, kan man undra 😀

Vad är det man brukar säga…nöden är uppfinningarnas moder, mja, det blev en hastig lösning på ett problem igår, jag skulle iväg på jobbet, 5 minuter innan jag ska åka, knäpper jag igen jeansen och knappen sprättar iväg, till saken hör att jag har stoppat ner alla mina andra jeans, i tvättkorgen, så vad göra?

Jag hittar en kabinhake på arbetsbänken, förstås, och det funkade om än det blev något klumpigt 😀

003

Alla sätt är bra, förutom dom dåliga!

Hittade en blomma i matrummet som ser JÄTTE törstig ut, detta är lyckliga Lotta, (vet dock inte om hon är så lycklig idag) som ska vara så lättskött, mm, detta är minst femte gången den ser ut så där, alltså hallå, jaja, nu har jag flytta ut den i köket, där jag kan ha koll på den, om den nu överlever torkan förstås.

004

Den där blomman ser inte ut att må så bra, sa Nicco då hon såg den…den mår jättebra, svarade jag, den är bara sååå törstig.

Jag har i alla fall en annan blomma som verkar mer nöjd över livet, än så länge i alla fall:

005

Hoppas ni får en bra dag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Tina

  Men OJ vilken blomsterprakt! Älskar gul färg på det mesta, och den blomman är då tjusig!

  Nu har mitt barnbarn sovit i Sallys resesäng sin första natt hos mormor & morfar, gick ju hur bra som helst!

  Trevlig Helg!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag hade en likadan blomma ifjol, den fotade du…tacksam att ha men den dödde till slut och nu gör vi ett nytt försök 🙂 Ha det så gott med la familia!

 2. Thomas Axelsson

  Hej,

  Såg att du har en kaktus liknande växt som kan blomma med en stor lila blomma. Jag har en likadan som blommat, men vi har inte upptäckt att den luktar illa. Vet du möjligen vad den heter?

  /Thomas

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja, om det är den kaktusen jag tror du menar, så heter den asblomma. Vår har inte blommat nu på 3 år, men då fick den tillbringa 1 år nere i källaren, utan vatten, haha, men den överlevde och står nu uppe i hallfönstret. Blomman blir relativt stor, den är luden på insidan,och luktar verkligen as. Jag mejlar dig samma svar, om du inte hittar tillbaka hit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten