Dom är vilddjur!!!

Vi halkade in på kunskapskanalen igår kväll och där handlade det om katter och hur dom fungerar. Vad snopet att vi då fick förklaringen till Eloise beteende, det var bara klockrent, hon tycker eller rättare sagt tror, att vi inte hör henne, och därför ska det levas om, och skrikas då hon vill något.

Katterna kurrar, för att kunna hålla ihop kattungarna och mamman, samtidigt som inga andra ska kunna höra dom, därför det svaga kurrljudet. Men med åren och eftersom vi tagit in och gjort katterna till tamdjur, så har dom själva utvecklat lätet, jalmandet, för att vi ska kunna höra dom.

Och lever dom i en familj där det är många olika ljud så kan dom också ta till andra knep för att göra sig hörda, och här kom en liten filmsekvens på en tass som sticker fram under en dörr och får tag i en fjäder, greppar tag i den och släpper av: *fliooong*. Och där har vi Eloise, återigen…hon gör ju allt, för att leva om, och alltså är det något hon vill.

Tyvärr, just i hennes fall, så är det bara mat hon är ute efter så den gubben går inte 😀

Sedan sa en av berättarna, att har du en katt hemma, så har du egentligen ett minilejon/tiger. Dom funkar på exakt samma sätt, skillnaden är väl att katten inte är kapabel att ta död på dig eller göra lika stor skada, som ett lejon/tiger, och det är ju sant. Och jag har sagt det tidigare, jag skulle inte ge mig i kast med en ilsken katt, fy fasen, små är dom, men skador kan dom garanterat åstadkomma, dom små söta liven. Och ja, tittar man närmare, kan man ju se vilddjuren i Eloise och Enya, eller vad säger ni?

35632_453168 35809_17858935629_161116

Jag fick en jätte blomma igår, av Birgitta, kolla in skillnaden på den jag har och den jag fick:

048

En julkaktus, och jag hoppas verkligen att jag kan hålla den vid liv, jag har sett då den blommat förut en gång och den är ju gigantisk och fin, så håll er tumme för att jag fixar det 😀 Önskar er alla en fin lördag!

Maria Lundmark Hällsten