Magkänslan säger: Skumt

Jag fick via min vän, Tina, ett tips på en försäkring, som alla landsting har, om något gått snett, vid till exempel operation eller tandvård. Jag la det lite åt sidan, för att samla mig och vara något sånär alert, då jag skulle sätta mig ner med detta.


Igår tog jag mig tid att fylla i och skicka in min berättelse, om operationen, och vad som blev efteråt, till LÖF, patientförsäkring. Dom hittar ni här: LÖF

Man får börja med att svara på några frågor och sedan får du svar på, om dom tycker att du ska gå vidare och göra anmälan. Detta är för att dom lätt kan sålla bort flera ärenden där det aldrig skulle gå igenom. Är till exempel skadan äldre än 3 år, så är det preskriberat.

Det var ganska enkelt att fylla i, man har 60 minuter på sig att göra det, så om man känner lätt stress så kan man skriva händelseförloppet i ett dokument, innan man går in, så är det bara att kopiera och klistra in texten då man kommit fram till den rutan.

Datum är också bra att ha tillgänglig, och dom instanser du varit i kontakt med. Sedan godkänner du din anmälan via ett BankId. Efter det så skickar dom ett mejl där dom vill att du går in och godkänner att dom får fullmakt att kontakta arbetsgivare, FK och sjukvården, vad det gäller just det ärendet…klart! och det tog inte 60 minuter, kanske 20, den längsta tiden var att ladda ner BankId 😀

Jag såg en annons på FB, den handlade om en superbra kloklippare, Jag gick in på deras hemsida, som heter Bilablau, av ren nyfikenhet. Och känner någonstans att dom inte riktigt, är att lita på. Så går jag in på villkoren dom har och läser bland annat, och jag citerar:

”När du accepterar teckningsvillkor på Bilablau, godkänner du att Bilablau debiterar teckningsbeloppet med jämna mellanrum, tills du bestämmer dig för att avsluta din prenumeration.  De första 14 dagarna medlemskapsdagarna är gratis och kommer att tas över av ett kontinuerligt månadsabonnemang till ett pris av 99 kr per månad.  Du kan avsluta din prenumeration när du vill.
Du kommer att få ett kvitto via e-post på ditt första köp, innehållande information om ditt abonnemang.  Efterföljande kvitton kan hittas när du är inloggad på Bilablau under ”Mitt Konto”. slutcitat

Och dessa villkor, låter precis som dom Cosclub.eu har. Skulle inte förvåna mig att det inte framgår då man bara gör en beställning, att du blir medlem, utan det blir du varse, då det plötsligt försvinner pengar från kontot. Eller naturligtvis, om du gör som man ska, läser villkoren innan, men jag vet att det är väldigt många som inte orkar harva igenom såna där texter.

Nåt som också lät lite udda var detta och jag citerar igen:

”Du måste testa produkten, men inte använda den. ” slutcitat

Hm, då undrar jag hur f-n man testar utan att använda??? Nä, frågar ni mig, så köper man ingenting av detta företag, om man inte känner att man har råd, att förlora pengar.

Det var dagens lilla inlägg hoppas ni alla får en fin tisdag!
2015-12-24 11.17.09

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 kommentarer

 1. Pingback: Delar Marias inlägg | Tinas blogg

 2. lena book

  Hej! Ja jag vet inte jag har aldrig beställt något på webben över huvudtaget som heter parfym och det var en dag här som jag tittade extra på mitt konto då är det en post som är dragen 147,50 ? Ja det otäcka är att jag inte beställt nått, men nu skriver banken till mig att det måste bli en polisanmälan för de såg att det var draget flera ggr från mitt konto, hur är det ens möjligit, vad gör vi, kan ju inte låta folk gå in och ta pengar från mitt konto, fattar ingenting: MVH Lena Book.

 3. Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

  Hej Lena! Jag mejlar dig när jag kommer hem. Visst är det rent ut sagt förbannat att dom kan göra så där.

 4. Yvonne B

  Vilken tur att jag hittade ditt inlägg, dock hann jag beställa därifrån innan jag läste men jag visste definitivt inte att jag blev bunden till ett medlemskap, sur kan man bli för mindre 🙁

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Oj, men bra att du vet det nu, så du borde klara dig om du genast säger upp det medlemskap/prenumeration, du automatiskt fick…visst blir man förbannad. att dom får göra så här, usch!

 5. Charlie

  Maria du har räddat mig från att bli 99kr fattigare!!
  Jag hittade bilablau och är verkligen helnöjd med köpet och produkterna! Men jag visste inte att jag tecknat upp mig på något. Och då ser jag mig själv som ganska erfaren på E-handel.
  Nu förstår jag varför dom höll min order flera dagar innan den skickades. De ville väl vinna tid.
  Som av en slump googlade jag bilablau och såg då ditt inlägg. Som tur var har det bara gått 10 dagar sen jag beställde.

  Tack återigen!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hej Charlie! Tack för din kommentar, det är alltid kul att kunna vara till någons hjälp, mindre roligt dock, att dessa företag bara kan fortsätta som dom börjat, och lura folk på pengar. Hoppas det fixar sig, för dig och ha en trevlig helg!

 6. Hermann

  Tack för detta ! Jag har haft svårt att bli av med de skurkarna på Bilablau !! De passar på att inte ha den summan av pengar för hög, som de drar av mans konto. Så de blir lätt att glömma bort att de finns fortfarande där. Och mjölkar pengar av mans konto. Jävla parasiter. Tack för att det finns folk som du som bryr sig. Sån skit folk skall man egentligen söka till saka. De är inget annat en kriminella. Detta kan vara svårt för många att ta sig ut från. Speciellt för de som inte kan så mycket in om dator. Stort tack till dig Maria. Hälsning Hermann Hermannsson.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Tack Hermann för din kommentar, roligt att höra att man kan vara till någons hjälp, men det handlar ju om mindre roliga saker. Jag fattar inte hur dom kan få fortsätta, det är otroligt och man kan bara hoppas att dom åker dit till slut, fast man börjar misströsta då det gått 5 år sedan jag skrev första gången om Parfym Sverige/Cosblub, och dom lever fortfarande kvar. Ha en fin lördag, Hermann!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten