Skrik PLING PLONG đŸ€Ł

Hade en rÄeffektiv dag igÄr. Ordet rÄeffektiv, har jag förresten plockat upp frÄn Annika Collén, och vart hon fÄtt det ifrÄn, vet jag inte. Fast hade hon varit upphovskvinna till det, sÄ hade jag inte blivit förvÄnad.

Började faktiskt morgonen med att gĂ„ ut med Winstone. Tog och borstade honom lite tvĂ€rt, och hittade en fĂ€sting bakom örat. UschđŸ˜±

HÀmtade pincett och förberedde operation fÀstingborttagning, men dÄ hittade jag den icket. StÀllde in honom i duschen och gjorde vad jag planerat innan borstningen. Han fÄr superfin pÀls med schampot jag anvÀnder. SÄ len att man inte kan tro det Àr sant.

Ut med hunden i solen…

Och dÄ han torkat lite sÄ skulle jag borsta igen, och japp, dÀr var fÀstingelÀndet. Jag hade gjort nÄt som jag ofta gör, snott pÄ allt och tittat bakom fel öra.

VÀlkommen till mitt liv, dubbelarbete Àr mitt mellannamn.

Fram med pincetten igen, fick honom att sitta still och fick loss den pÄ första försöket. Och nu var frÄgan, vad gör man med spektaklet. Jag la den pÄ stenplattorna, markerade vart, och letade fram en tÀndare. Eldade, men tÀndaren la av.

Leta fram en till, eldade, men det funkade bara nĂ„n sekund sĂ„ det slutade med att jag stod med dubbla tĂ€ndare, vinklade mot varandra. DĂ„ fick det fart. Folk som sĂ„g mig mĂ„ste ju lĂ€tt ha funderat vad jag sysslade med 😀

Rensade lite pÄ grusgÄngen, typ 45 minuter, klippte vÄr sida av hÀcken som Àr pÄ baksidan, rensade runt fÄgelbadet. Bar ner lite saker frÄn övervÄningen och pÄbörjade stÀdning i pannrummet i kÀllaren.

DĂ€r spenderade jag sedan nĂ„gra timmar. Fick gjort nĂ„gra utgrĂ€vningar, Åke bar upp nĂ„gra omgĂ„ngar med skrĂ€p. Jag hittade en tvĂ€ttkorg, som jag gillar, synd att den verkar sakna locket men…


Sen hittade jag mindre roliga saker. Det rummet Àr klÀtt med kakel. Och det vill inte sitta kvar lÀngre. Har börjat slÀppa nÀrmast dörröppningen och dÄ jag skulle sÀtta i kontakten som Àr ovanför kakelslÀppet, sÄ fick jag inte in den. Det har ramlat ner fog i uttaget.

Mm, hÀr kommer ett kvalificerat utlÄtande om hur detta kunde hÀnda. VÀgvÀlten, som dÄnar förbi hÀrute fÄr allt att skaka, ordentligt. Jag behöver inte ens gissa, att det Àr den som orsakat det.

NÄja, jag kan ocksÄ sÀga att kaklet Àr inte fint, inte heller golvet, sÄ det Àr inget jag grÄter över men tÀnker vÀl att vi borde fÄ hjÀlp med att fixa till det dÀr.

Nu ser man dÄ ett slut pÄ plocket i det rummet. Har kvar ett hörn nu, och sen lÀmnar jag kÀllaren för att fixa slutfinishen i den övre lÀgenheten. Inte allt kvar dÀr heller. KÀnns bra!

Har tandlÀkartid i eftermiddag, det Àr vÀl det enda, mindre roliga innan helgen intrÀder pÄ riktigt. Men apropÄ roligt, haha, kolla in den hÀr skylten som hÀnger pÄ nÄgons dörr, nÄnstans i Sverige.


Fick lĂ„na bilden av personen som Ă€ger den. Den hade jag velat ha, pĂ„ riktigt 😀

P4 VÀsterbotten kör med önskelÄtar idag, och jag har önskat denna, Train in Vain, för fredags feelingen. Men otroligt svÄrt att vÀlja 1 lÄt, snacka om beslutsÄngest, det finns ju hur mÄnga bra lÄtar som helst <3 Och nu har dom faktiskt spelat den ocksÄ. Klicka pÄ lÀnken till lÄten och sedan, Visa pÄ youtube, sÄ kommer ni rÀtt.

Och med den önskar jag er alla en toppen fredag!

Maria Lundmark HĂ€llsten