Skapade totalstopp…en kort stund…men nu sĂ„ 😅

Vi fick kylskÄpsleverans, wohoo, det trodde jag inte. Och jag förvarnade chauffören om att det kunde bli besvÀrligt. PÄ han lÀt det precis som om han inte var medveten om det lilla kaos som uppstÄtt i samband med snöfallet.

NĂ„ja, dom kom, dom körde fast, dom gjorde omtag, dom skapade totalstopp i trafiken under en liten stund. Och jag trodde att vi skulle bli av med gatubelysningen, en kort nanosekund, men…dom fixade det. Tog sats och gasade utav bara … hum hum.


Jag hade lagt in bestĂ€llning pĂ„ att kylskĂ„pet skulle in i det rum dĂ€r man önskar fĂ„ sin vara levererad. 500 spĂ€nn, kostade det, dyrt…JA, minst krĂ„ngel…JA. Bar dom upp den…NEJ.


Dom skyllde pÄ Corona, att dom inte fick gÄ in. Jaha, sa jag, men dÄ tÀnker inte jag betala 500 spÀnn dÄ ni inte utrÀttat den tjÀnst, jag betalat för. Och han förstod det, lika mycket som jag förstÄr att corona sÀtter kÀppar i mÄngas hjul, men man kan ju undra varför inte det framgÄr pÄ hemsidan dÀr man köper den tjÀnsten.

Ponera nu att detta var en utkörning till Hulda MarÀng, 87 Är, utan vÀnner och inga grannar. Hur skulle hon fÄtt upp ett kylskÄp sjÀlv, och hade hon vetat innan, att inget skulle bÀras upp, sÄ hade hon kanske gjort pÄ annat sÀtt.

NÄ, jag ringde och sa att jag tÀnker inte betala, och tjejen jag pratade med sa att hon inte hört talas om detta. AlltsÄ att det fanns restriktioner angÄende leveranserna. Men pengarna skulle betalas tillbaka. Bra!

Missade totalt att det var tjugonde Knut igĂ„r, sĂ„ vĂ„r julstjĂ€rna hĂ€nger kvar. Å andra sidan Ă€r det inte mycket ljus frĂ„n den sĂ„ man mĂ€rker den knappt. Fast den Ă„ker nog, nĂ„n gĂ„ng under dagen.

Det var kanske inte sÄ konstigt att jag inte Àgnade en endaste tanke pÄ det, förrÀn jag var pÄ jobbet och överhörde radiopratarna. Fram till klockan ett hade jag skottat, dragit, kastat och svurit Ät all snö. Ja jag vet, jag Àr absolut inte ensam om det.

Eftersom jag inte vill gÄ pÄ bilvÀgen, och speciellt inte med Winstone, sÄ Àr vÄr promenadstrÀcka i nulÀget, inskrÀnkt till BlomstervÀgen ner, den Àr plogad, och ett varv runt lekparken, sen tillbaka. Lite lÀngre kan man gÄ om man rundar VÀsterslÀtt, lÀngst ner. DÄ behöver jag bara gÄ 15 meter efter bilvÀg.

Hunden Àr konfunderad, han tittar pÄ alla gÄngbanor vi brukar gÄ efter, men han försöker inte ens hoppa upp. Men det Àr ju inte sÄ dÀr, jÀttekonstigt, den hÀr plogvallen tÀnker inte jag krypa upp över, och det, enbart för att hitta mer snö bakom.


BlomstervÀgen nu pÄ morgonen


BesvÀrligt för alla som bor nerÄt, dom har ingenstans att lÀgga snön pÄ, inne pÄ gÄrden. SÄg att det var nÄgra stycken som drar ivÀg snön, 30 meter till lekparksomrÄdet. Det funkar ju, men fy fasen vilket dragande det blir. En snöslÀde, fyller man pÄ en halvmeter.

Vi trodde under nĂ„gra minuter, att nĂ„n stulit en av vĂ„ra snöslĂ€dar, igĂ„r kvĂ€ll dĂ„ jag kom hem frĂ„n jobbet. Men nopp, det var jag som lĂ€mnat den pĂ„ altanen, för att anvĂ€nda den lite senare. Sen glömde jag bort det och för att ens se om den lĂ„g kvar anvĂ€nde jag baksidan av sopkvasten och stack ner den genom snön. I found it! 👏

VÄrat lilla hus, vi har inte lika mycket snö pÄ framsidan som baksidan. Men det beror vÀl pÄ att vi försökt hÄlla undan snön för att det skulle komma mer.


Pratade med mamma pĂ„ telefon igĂ„r och vandrade runt hĂ€rinne, plötsligt ser jag snön pĂ„ balkongen, haha… och sĂ„ kul det Ă€r dĂ„ balkongdörren gĂ„r utĂ„t.


Det var av den anledningen vi ville ha inĂ„tgĂ„ende dörrar, men det fick vi ju inte, dĂ„ vi bytte fönster och balkongdörrar. NĂ„ja, vad gör vĂ€l det om hundra Ă„r đŸ€“

Avslutar med en filmsnutt under vatten, sĂ„ coolt, men nej, inget för mig. Jag kan nĂ€mligen inte vara under vatten, dĂ„ jag flyter upp som en kork. Och nono, det har inget med vikt eller underhudsfett att göra, utan tĂ€theten pĂ„ huden, sĂ„ de sĂ„, haha…

Hoppas pÄ en fin dag för er alla!

Maria Lundmark HĂ€llsten