Rädd för 🦃 eller kanske för…

Lyssnade på kvällspasset igår, på jobbet. Där handlade det om djur man är rädd för. Spindlar har ju varit en fobi för mig, helt klart. Men nä, inte idag, även om jag inte älskar dom, så vill jag inte ta ihjäl nån. Jag bär ut dom och önskar dom ett stort lycka till i den stora världen.


Kom på mig själv, just innan midsommarafton, och jag höll på stöka runt som mest, med städning och plockning. Lyfte en liten hink jag hade på köksgolvet för att fylla med vatten och därunder satt en liten filur, med långa spretiga ben. Han var ivrig att komma iväg.

Jag skulle hitta nåt att ta upp den med och börjar prata med den…jisses 😬, vad händer. Vadå prata med en liten spindel. Och det var med värsta dadda språket. -Men lilla vän, vad gör du här, och hur hade du tänkt nu…ish.

Det slutade med att han kom undan, den var lätt kamouflerad mot vår köksmatta, men det bästa var, att jag släppte det. Spelade som ingen roll, och detta hade aldrig hänt förut. Jag hade inte accepterat att veta om, att det funnits en lösspringande spindel i huset. Hade ju fått panik. Men inte nu längre, spring fri, lilla vän fast snälla, föröka dig nån annanstans, tack!

Nån dom pratade med var rädd för kalkoner.

Eh, ja, jag förstår, det kan man väl vara, fast hur ofta står det en kalkon utanför dörren 😉 Oddsen att stöta på en, är nog betydligt mindre än att en fjäril ska fladdra upp i fejjan på dig.

Hehee…men ja jag vet, är man rädd för nåt så spelar det ingen roll, hur fjaskigt nån annan tycker att det är, rädslan går inte över för det. Och logiskt tänkande existerar inte.

Ska en sväng på PMU idag, passar perfekt, för då ska jag se till och ta med lite saker som blev kvar från förra årets loppis. Dom har stått nere i källaren och tagit plats. Med tanke på att vi snart får besök, så blir det jättebra att få lite mera space därnere.

På söndag kommer Sally att husera där. Theresé och Bobby, har hyrt in sig i bussen. Källaren kan bli lite väl stor att genomsöka för den lilla katten. Han kan ju förirra sig bort alla rum och grejer. Jo, vi har fortfarande för mycket saker, men allt är inte vårat. Nicco har ett lager med grejer därnere, och säkert finns det nåt som är Theresé också. Bobby finns by the way på insta, numer.

Skönt att det bara är 20 grader ute i detta nu, och inne har vi…tadaa, 25, men det känns betydligt svalare än för några dagar sedan.

Hoppas på en fin dag, för er alla!

Maria Lundmark Hällsten