Ring och frĂ„ga mig 📞

Dom har slöat till, grÀsklipparna som jobbar Ät UmeÄ Kommun. Vi har en markplÀtt, ca en meter utanför vÄrt staket, som Àr grÀs. Och den metern tillhör kommunen. Dom har alltid klippt den biten, men inte i sommar, inte ifjol heller, men dÄ var det ju byggnationer hÀr utanför.

Undrar om vi ska skicka faktura pĂ„ vĂ„rt arbete. Eller ska jag skicka dom tagna bilderna och frĂ„ga om den dĂ€r biten inte tillhör kommunen. För om det Ă€r meningen att vi ska klippa den delen, sĂ„ kan vi ju flytta ut staketet den metern, eller hurđŸ€”đŸ€­

Vi, har klippt vid 3 tillfĂ€llen, i Ă„r, enbart för att det ser för jĂ€vligt ut, rent ut sagt, ovĂ„rdat och eftersatt. Dont mind the fench, det ska Ă„tgĂ€rdas, i framtiden…dĂ„ vi flyttar ut det till gĂ„ngbanan 😁

Verkar som om det Ă€r dags att tvĂ€tta fönster…igen. TrĂ„kigt, men Ă€nnu trĂ„kigare dĂ„ vissa fĂ„glar siktar in sig pĂ„ fönstren.

Fast jag brukar ÀndÄ tÀnka, att det Àr efterÄt man fÄr belöningen.

Fri sikt, rent och frĂ€scht och oftast nya gardiner uppsatta. DĂ„ blir det vĂ€rt det. Det Ă€r bara att man ska komma igĂ„ng, och jag Ă€r lite av en expert, pĂ„ att hitta pĂ„ andra saker, som jag kan göra…hehee.

Till exempel, googla fakta. SÄg nÀmligen ett klipp pÄ TikTok igÄr, dÀr en kille gÄr runt och frÄgar ungdomar om dom kan rÀkna upp kontinenterna. Nu trodde dom att han menade konsonanter, vilket gjorde det hela aningens drÄpligt.

Jag som har noll koll pÄ vÀrlden och vart allt ligger, visste i alla fall av 2, Australien och Afrika. Sen var det lite svajigt, jaja, Amerika, men att det skulle delas i nord och syd, tÀnkte jag inte ens pÄ.

Förhörde Åke alldeles nyss och han rĂ€knade upp 6 kontinenter, missade Antarktis. Jojo… Han var dock inte ute och svĂ€vade, som jag gör dĂ„ jag inte vet. Han sa Europa och Asien, fast dĂ€r kan man slĂ„ ihop dom och sĂ€ga, Eurasien. FrĂ„n och med igĂ„r, sĂ„ Ă€r jag tvĂ€rsĂ€ker pĂ„ att jag alltid komma att kunna rĂ€kna upp alla 6, alternativt alla 7, utan problem. SĂ„, se dĂ€r, man kan alltid lĂ€ra sig nĂ„t nytt, man blir aldrig för gammal, för det.

Nu skulle jag vilja att nĂ„n ringer mig och frĂ„gar mig vem som bombade Pearl Harbor och vart det ligger…för det vet jag, det med 😉


Hoppas pÄ en fin onsdag, för er alla!

Maria Lundmark HĂ€llsten