Dum som man Ă€r…ibland đŸ„Ž

Jag och Sally Äkte pÄ Avion, hon gick in pÄ nÄn skoaffÀr medan jag besökte Bo-Lage. Hade bestÀllt nÄgra sÄna hÀr, för provsmakning.


Och en flaska av denna likör.


Samt 4 smÄ flaskor frutivo, och dum som man Àr, ibland, sÄ sÄg jag inte att det stod fusion wine pÄ dom. Kan gissa att dom hÀr gÄr fetbort, för mig i alla fall.


Efter lunch pep vi ivÀg till mamma/gammelmormor, som bjöd pÄ fika och en pratstund. Sally letade upp ett bakrecept hon tyckte gammelmormor skulle testa. Hon, tjejen som tog en skorpa hÀrom dagen och tyckte den var torr.

Jag skrattade och sa att skorpor, vet du, dom Ă€r som torr. Eller blir det ditt nya, nĂ€r du startar upp ett bagerikondis. Sallys mjuka, saftiga skorpor…den ni.

Sen hade vi ju nÀstan vÀgarna förbi Monkey Business som tarvade ett besök, tyckte vi, samstÀmmigt. Jag fixade inte bara middag till oss, utan utfodrade Àven en stackars förvirrad nyckelpiga med vatten och honung.

Den sitter kvar i fönstret idag, vet inte om den flaxat vidare till nyckelpigshimlen eller om den bara tagit sovmorgon. Ska utforska det senare.

Vi bjöd in Emma till cider provsmakning och piprensarpyssel. Vilket ju inte var lika enkelt som nÀr man ser andra göra det. Vi bestÀmde lite internt, att mÀsterverken, förmodligen fÄr fungera som dekorationer pÄ julklappar..ja why not.


PÄ kvÀllskvisten fick vi plötsligt veta varför klockorna i VÀsterslÀttskyrkan, hade ringt, lite tidigare. BrÀlla och Lena hade lovat varandra evig kÀrlek och bytt ringar med varandra. SÄ roligt, och nu fÄr dom, med alla minnen dom har tillsammans, skapa Ànnu fler.


Idag fÄr vi förhoppningsvis, om allt gÄr planenligt, en ny kÀllardörr. Sen ska jag klura pÄ hur man kan fÄ till dom fula trappstegen, dit ner. Men det blir nÄgot annat, inte idag, heller, kan jag sÀga.

Solen skiner dÄ och Àven det, kÀnns roligt, dÄ vet vi att den faktiskt inte, har ramlat ner nÄnstans, eller sugits in i nÄt svart hÄl i rymden.

Ha en fin Alla Helgons dag och den kan ni Àven fira med en Gustav Adolfs bakelse, om ni har turen att hitta en. Den bakelsen Àts förövrigt till minnet av Gustav II Adolfs dödsdag den 6 november 1632.

Maria Lundmark HĂ€llsten