Ska sluta vĂ€cka den 🐞 stackarn…

Vi, jag och Sally, Äkte ut till flyget med god marginal. NÀr vi kom fram var det en timme kvar innan flyget skulle lÀtta frÄn marken. Men, sedan var det inte helt enkelt, fast det hade jag inte trott heller.


Vi fick stÄ vid informationsdisken i 20 minuter innan det var klart att gÄ vidare. Dom hade problem med ett sÀllskap pÄ 5-6 personer som packat med sig alldeles för mycket i vÀskorna. SÄ det tarvade 2 ur personalen för att ta hand om. Till slut kom en men hon skulle först hjÀlpa en kollega, och det var inte gjort pÄ 5 minuter.

NÄ, hÀr har du anledningen, Sally, till varför man ska ha tid pÄ sig, Àven inne pÄ flygplatsen, sa jag och log lite lÀtt. Jag log givetvis, för att den hÀr gÄngen var det dÄ inte jag som orsakade nÄt stopp eller att nÄn annan fick vÀnta.

Sen vidare till nĂ€sta station. Tjejen pekade dit vi skulle… gĂ„ in dĂ€r, sa hon, och jag trodde exakt att jag visste vart det var. Genom incheckningen förstĂ„s. Sally först, tryckte dit boardingkortet och det gick smidigt, men inte för mig. Det lyste rött…

Killen som satt dĂ€rinne var till slut tvungen att komma och kolla vad felet kunde vara, och dĂ„ insĂ„g jag att jag förmodligen inte, skulle in den vĂ€gen, utan jag skulle in genom en annan grind, bredvid killen. Det var dit, tjejen hade pekat, att jag skulle…suck.

Sen löpte det pÄ bra, av med jackorna, slÀngde ner mobiler och annat i backarna och vi var igenom. Började kika pÄ boardingkorten och dÀr stod det ingenting om vilken gate vi skulle till. Dubbelsuck..

Vi satt oss pÄ en bÀnk, jag fotade skickade till Theresé, och la ut pÄ fejjan förstÄs, haha.


NÀ, sa jag till Sally, vi mÄste gÄ och frÄga nÄn som jobbar hÀr, vad dom menar. Det fanns en man som syntes pÄ, bakom en utchecknings disk, sÄ dit gick vi. Jag harklade mig lite lÀtt och frÄgade om han möjligtvis kunde tala om för oss vart vi skulle gÄ.

Jo, sa han, ni ska vara hĂ€r, vi har vĂ€ntat pĂ„ er Ehh, ok, hm… ja ni kan sĂ€tta er hĂ€r. Jag fattade ingenting. Hur kan han utan att ens se pĂ„ boardingkortet, sĂ€ga att dom vĂ€ntat pĂ„ just oss. 5 minuter tickade ivĂ€g han tar tag i micken och gör ett utrop… -Kan Sally Haellsten komma till blablabla… Sally Haellsten… Haha, sa inte han alldeles nyss, att han vĂ€ntat pĂ„ oss. Vilken luring..


NÄja, dÄ var vi, sent omsider pÄ rÀtt plats och behövde vÀl inte sitta mer Àn 15 minuter innan det var dags för dom att borda planet. Jag gick runt för att se dÄ planet lyfte, för att vara sÀker pÄ att jag kunde lÀmna flygplatsen utan att nÄt annat skulle intrÀffat innan dess.


Kom pÄ att det var kladdkakans dag igÄr sÄ jag drog till med en pÀronkladdkaka, till eftermiddagskaffet.


Checkade om nyckelpigan var vid liv. Japp, den lÄg gömd bakom ett salladsblad i förrgÄr, som jag sedan bytte ut till en Àppelbit, igÄr.

Men nu har jag googlat. Nyckelpigor gÄr i ide, sÄ jag ska sluta vÀcka den och tvinga i den mat. IstÀllet ska jag bÀra ut den till tallarna och lÄta den komma in bakom barken. DÀr kan den övervintra.

Har kollat om det Àr en harlekinpiga, men dom ska tydligen vara större och ha ett mönster av ett M i ansiktet. Dom ska man, hör och hÀpna, ta ihjÀl. Klicka pÄ bild för att lÀsa mer om det.


KvĂ€llen Ă€gnades till vis del av puts och dammtorkning i trappen ner till kĂ€llaren. Gissa om det ligger slipdamm, överallt… Arbete, oavsett vad det handlar om, Ă€r ett never ending syssla. Klar med ett sĂ„ vidare till nĂ€sta, det finns ALLTID nĂ„t som ska göras.

Nu Àr det hundrastning, minsann. SÄ jag önskar er alla en fin mÄndag!

Maria Lundmark HĂ€llsten