STÄLL ner, vattenglaset! đŸ„›

TĂ€nkte pĂ„ det hĂ€r med det felaktiga beskedet, om att Åke skulle betala 22 000 i restskatt, men som sedan visade sig vara fel. Fick ju veta att dom tydligen sagt detta pĂ„ radion, men vi lyssnar aldrig pĂ„ den, hemma, sĂ„ för vĂ„r del, var det som det var.


Vi dĂ€ckar inte för den summan, jag hade redan lagt upp i mitt huvud, vad som skulle göras. Men… sĂ„ tĂ€nkte jag sedan, att detta Ă€r ju fruktansvĂ€rt, egentligen. För hur mĂ„nga, fick ett felaktigt beslut, och var det nĂ„gon, som fick det, och det blev droppen som fick bĂ€garen att rinna över?

Med tanke pÄ hur livet har tett sig för oss alla, dom sista 2 Ären. Alla förÀndringar, allt sÄnt vi inte kan mÀstra, och nu, kriget i Ukraina. En större summa pengar, behöver inte vara enormt stor, för nÄgon som förlorat allt, och som inte syns ha, hopp om livet. DÄ kan ett sÄnt felaktigt besked, vara det som tippar nÄgon över kanten.

Funderar jag över min egna reaktion. Svordom… fundering… hur Ă€r det ens möjligt… jaja, det Ă€r ju bara att lösa. Och nu kommer jag till det viktiga, som alla borde ta till sig. Det jag haft som ledord i flera flera Ă„r. ”Att oroa sig för morgondagen, Ă€r som att betala rĂ€nta, för ett lĂ„n, du inte har.”

SÄ tvÀrtittar jag pÄ TikTok, faktiskt nu pÄ morgonen, och detta dyker upp i flödet. Hittade igen det pÄ yotube, titta och lyssna. Jag Àlskar sÄna hÀr liknelser och dom Àr sÄ mycket, pricken över det dÀr i:et.

Sen kan jag ju ocksĂ„ tycka, att dom gjorde ett fel hĂ€r, med Åkes deklaration. Kan dom inte dubbelkolla och se om dom inte gjort fel pĂ„ min med  😉 JodĂ„, jag var ju sĂ„ dum att jag tĂ€nkte den tanken med, loggade in pĂ„ mitt konto bara för att se att det inte alls var fel pĂ„ den…typiskt 🙃

Trevligt fika med Elisabeth, pÄ Ullas igÄr. Jag mÄlade upp ett litet stilleben dÀr pÄ bordet, skulle dock ha flyttat ljuset en aning till höger, och tagit bort brickan som skymtar till vÀnster, hehe.


Vi Àr olika och hur vi ser pÄ saker, en bild, vyer, ja vad som helst. Jag vill ha balans i bilden, men pÄ olika sÀtt. HÀr hade det sett mer komplett ut, om det varit spridning. PÄ andra bilder kan man lÀgga fokus i kanten, men dÄ ska det inte vara nÄt mer dÀr annat Àn i bakgrunden.

Elisabeth Àr ju suverÀn duktig i sitt fotograferande. HÀr fÄngade hon bilar pÄ rallyt, kolla bara.

Och hÀr kommer Jörgen Jonasson, en kille frÄn UmeÄ.

Klicka pÄ sista bilden för kontaktinfo till henne, om ni vill boka in en fotograf.

Ha en underbar lördag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten