Soptunna 🗑 eller skattkista 🧰

Nu har vi tappat bort en timme igen. Dom som jobbar natt tjÀnar vÀl mest pÄ det. 1 timmes betalning för noll jobb. Fast har dom jobbat dÄ man stÀller om till vintertid, sÄ har dom jobbat en timme utan lön.


SÄg ett inlÀgg pÄ FB nyss, nÄn som saknar frigolitskivor till nÄt bygge. Dom har slitit sig i blÄsten och ligger nu förmodligen, lite varstans. Jag tÀnkte att jag kanske skulle lÀgga ut en efterlysning pÄ lite smÄsaker, som man kan behöva. Vem vet, nÄn kan ju hitta lite av allt möjligt efter blÄsten igÄr.

Jag Àr glad att jag tog mig in och ut genom ytterdörren utan att lÀtta frÄn backen. Winstone sÄg lite halvkonstig ut, han med.

NĂ„t som verkligen sĂ„g knepigt ut, var detta tips som lĂ€mnades av tjejen i början, och hon som kommer efterĂ„t, vill testa, hahaa…

Åke var ner pĂ„ Nailheads en första svĂ€ng, och nej, han köpte faktiskt ingenting, sedan följde jag med. Nej nej, jag köpte inget heller.

Öhman. har sin bil till salu, minsann.

Lagom till vi skulle Ă„ka skrev Nicco att Ă€ven dom, skulle dit. Arvid, Davids son, fick en Dragracing tidning av en snĂ€ll sĂ€ljare. Mats P Karlsson upplyste om sĂ€ljarens namn, Tomas HĂ€gg 😊

Tidningen var mycket intressant och hĂ€r skulle dĂ„ Nicco visa bilderna, för Arvid. Hon knĂ€böjer för att komma i vĂ„g med honom, och Arvid… ja, han gör ju likadant, knĂ€böjer. Hahaa, det dĂ€r kĂ€nns igen. Barn gör som vi gör, fast vi gör vissa saker, av en annan anledning.


Det flashade förbi ett minne av jag, Åke och TheresĂ©, uppe i nĂ„t fjĂ€ll mellan Vilhelmina och KittefjĂ€ll. Vi stĂ„r dĂ€r med fin utsikt framför vĂ„ra fötter. Åke knĂ€böjer för att visa TheresĂ© vilken fantastisk vy vi har dĂ€r. Och hon gör exakt likadant. SĂ„g för roligt ut.

Sen blev det vÄffel lunch hÀr hemma. Jag plockade upp den rosa soptunnan jag köpte till Sally, dÄ hon var liten. Till förvaring av just leksaker. Nu hÄller den pÄ preppas dÄ Arvid kommer pÄ besök, sÄ har Àven han nÄgot att göra.


Han frÄgade nÄgra gÄnger om det verkligen var en soptunna. Kan vara för att han undrade varför leksakerna skulle ligga i en soptunna. Hm, ja, ja kanske fÄr stÀda ut skattkistan istÀllet, och lÀgga leksakerna i den. Vi har ju en sÄn med.


Idag blir det grannhÀng med Jan A och Ingegerd. Det passar hur bra som helst, en dag som denna. Men vi börjar med frukost, tÀnker jag. Ha en fin söndag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten