PopcornlĂ„dan 🍿 Ă€r preparerad och klar đŸŒœ

En egen gĂ„rd, tarvar lite arbete. Ehh, fast trĂ€dgĂ„rdsarbete och hur man gör, det vet jag inte. Ägnade en hel del av tiden igĂ„r, pĂ„ att slita upp ogrĂ€s blommor frĂ„n den sĂ„ kallade rabatten. Deras rötter Ă€r som jĂ€kla trĂ€dstammar.

Skulle inte förvĂ„na mig, sa jag till Åke, att dom tar sig in under huset och kan tippa det, nĂ€r som helst. Nu Ă€r det dĂ„ stĂ€dat, fast det ser vĂ€ldigt tanigt ut. Men tulpaner Ă€r pĂ„ gĂ„ng, och det kommer sĂ€kert att vĂ€xa upp nĂ„t annat dĂ€r. Blomfröna Ă€r ocksĂ„ satta.


JordgubbslÄdan fick en snabbrens.


Och nu Àr popcornlÄdan laddad. Ja jag vet, det heter sötmajs, men popcorn lÄter roligare.


Vilken hĂ€rlig dag det blev igĂ„r, varmt och gott i sjĂ€len. Åke tog bort all fĂ€rg frĂ„n insuget som ska sitta i Camaron.


Sen blev det ny transport av bildelar. Han tog min elcykel, spÀnde fast insuget, trampade ivÀg till Kylarservice (UmeÄ Maskinkylare AB), dÀr han överlÀmnade att blÀstra, till BrÀlla. Klicka pÄ bild för lite rörelse.

Ser som ny ut…


FÄgelbadet, gillas definitivt av mÄnga.


Nu Àr det flyttad till hörnet av gÄrden, pÄ trÀdstammen. Hade tÀnkt ta bort stenröset som idag, Àr nÄgot malplacerad. Jag var dock osÀker pÄ vad som vÀxer dÀr. Men blev överraskad dÄ Nicco pekade pÄ grÀsmattan att det som nu Àr dÀrinne i ringen, Àven finns överallt annars.

Jag bildsökte pĂ„ google, haha… det Ă€r mina 2 eller om det var 4 Ă„kerbĂ€rsplantor som spridit sig. Jösses, vad ska jag göra nu?

Ja, stenarna ska bot men jag kan ju inte ta bort dom dĂ€r… jaja, dom fĂ„r vĂ€l fria rötter att sprida sig som dom vill. GrĂ€smattan lĂ€r ju klippas, fast just dĂ€r, pĂ„ den flĂ€cken, kan vi ju lĂ€mna det, som det Ă€r.

Hoppas pĂ„ lite uteliv idag med. Molnigt men varmt. TvĂ€rĂ„n idag…


Ha en fin lördag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten