Nu guttationerar plantan đŸ’ŠđŸŒ±đŸ„ž

Jag tog med mig blomman till stugan, som var sĂ„ stĂ„tlig dĂ„ jag köpte den. Och som efter ett Ă„r, sĂ„g mindre ut, men som kom igen efter att jag planterat om den i sjĂ€lvvattnande kruka. Jag vet inte vad den heter men…

NÄ, dÀr den stÄtt hemma i UmeÄ, har den krÀvt pÄfyllning rÀtt sÄ frekvent, sÄ jag tyckte det var enklast att ta med den till stugan. Vill inte överlÄta till nÄgon annan, att ha koll pÄ nÄt som inte Àr som alla andra.

StÀllde in den i hörnet mot kylskÄpet, ja, vÄr stuga Àr inte vÀrldens största och vi har inte sÄ mycket skrymslen och vrÄr.


SÄ kom regnovÀder, storm och annat. Jag tyckte det var konstigt att det var blött pÄ byrÄn dÀr blomman stÄr. TÀnkte först, att nÄgon plockat ut nÄt frÄn kylskÄpet, stÀllt det pÄ byrÄn och det var blött under. Men det dröjde inte lÀnge förrÀn jag blev varse att det föll droppar pÄ mig dÄ jag nuddade blomman.

Oh my… Ă€r det hĂ„l i taket och hade det nu blĂ„st in vatten dĂ€runder, som nu söker sig ner genom panelen 😼

StÄr och kollar, försöker se nÄn tillstymmelse till blött dÀruppe, men hittar inget.


SÄ börjar jag undra ifall det Àr blomman som avger vatten frÄn bladen, jÀttekonstigt. Det har den ju inte gjort hemma. Fast dÄ jag lyfter krukan Àr den tung, och det innebÀr att den har vatten, och jag har inte fyllt pÄ, pÄ ett tag.

Ligger och googlar pĂ„ kvĂ€llen, typ…monstera liknande blomma, men hittar inte den som stĂ„r hĂ€r. DĂ€remot, nĂ„got intressant, om monstera. Klicka pĂ„ övre bilden för mer information, och kĂ€lla.


SÄ min vilda gissning Àr, att den inte behöver lika mycket vatten dÀr den nu stÄr i skugga, och den försöker göra sig av med vattnet genom att svettas. Och dÄ borde den kanske, rimligtvis, tillhöra nÄn typ av monstera slÀkte.

Det var vÀl himla skönt att det inte kom frÄn taket..


Mamma stĂ€dar uppe i lon och hittade ett gammalt alster av Nicco. Hehee… ja fast för att gĂ„ i första klass, tycker jag hon var bĂ„de duktig pĂ„ att texta och att fĂ„ till bilderna.


Detta fĂ„r avrunda dagens inlĂ€gg. Solen syns pĂ„ idag, om Ă€n det Ă€r moln lite överallt, halvgrĂ„ till grĂ„. Fast sĂ„ lĂ€nge det inte regnar, och stormar, Ă€r jag glad. Gladare utöver det vanliga 😄

Ha en fin fredag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.