Varför är det så här…

Se där, årets längsta och fattigaste månad lider mot sitt slut. Det var precis som jag trodde, det gick fort, haha. Fast jag fattar att den känns lång för dom som verkligen haft det tufft. Eller för dom som längtar och ser fram emot annat som händer framgent. Längtar man så går det oftast långsammare.

Som barn ser man världen från andra ögon och ur ett annat perspektiv. Hur kunde en bilresa på 2 timmar, kännas som en hel, dagsutflykt där slutmålet kändes ouppnåeligt? Rum man gick in i var dubbelt så stora då, än om du går in i samma rum idag. Varför… rummet krymper knappast i takt med att man själv växer 🤔
När jag skriver växer, så dök plötsligt en bild på en näsa, upp på mina näthinnor 🤥

Ja, det vet vi väl alla, åtminstone vi som tillhör den övre medelåldern. Att näsor och öron är det som fortsätter växa, livet ut.

Ehh, haha, är det därför förstånd och vishet, kommer växande med åren också? I alla fall för övervägande del av befolkningen…hoppas jag.

Och det kan i så fall bero på att våra näsor växer för att kunna ta in dofter som ger en förnimmelser om vad som är på gång. Öronen hör det folk säger och du snappar upp mer än vad andra tror. Det enda jag inte greppar, är varför vi ska krympa, i övrigt. Krokna och bli kortare i rocken 🧐

Kanske för att även vi, äldre kan ha fel, även om det är ovanligt, och är vi kortare/mindre så syns vi inte lika mycket och nån annan, längre person får ta smällen. Hahaa.. nej, förmodligen drog jag iväg lite, där. Ska jag vara riktigt krass så är detta med växande öron och näsor, en sanning med modifikation. Det är snarare så att huden förlorar sin spänst och gravitationen gör sitt. Därför ser dom kroppsdelarna större ut.

Vi får se solen idag igen. Trevligt trevligt. Det enda tråkiga med det, är att man ser hur smutsiga fönster man har,isch då. Nä nu ska jag matplanera lite och se om jag kan få svar på vart i hela Anumark, som Loboohallen kan ligga. Jag hittar bara den som ligger på Teg.


Ha en fin lördag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Tina

  Jag har som förstått att öron och näsa växer vidare, genom livet. Är det inte så? Orkar inte googla…

  Tycker för övrigt att det är konstigt att vår värld styrs av maktgalna män, psykopater. Kunde vi inte bättre…

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   ”Dina öron och din näsa växer hela livet”. Så lyder en vanlig myt, men enligt medicinsk facklitteratur finns det inga belägg för denna föreställning. Jag googlade 😅 Det finns nog en hel del som är konstigt i vår värld.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hahaa…jo du, jag har flera, konstiga myter som jag avfärdat högt och bestämt. Men dom törs jag inte skriva om. Men att man får fyrkantiga ögon av att se för mycket på teve, man ska inte bada direkt efter man ätit mat, och om man är duktig på växter, så har man gröna fingrar, dom dödar jag utan skrupler 😅

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten