Friends forever, hoppas jag đŸ„°đŸ˜„

ApropÄ dofter jag skrev om igÄr, sÄ har jag Àven naturlig doft i smÄ koppar. NÀmligen hela StjÀrnanisar. Kanske jag skrivit om förut, men, inget jag mÄr dÄligt över, att nÀmna igen.


ApropÄ dofter, sÄ Àr dom mindre angenÀma, dÄ det handlar om sopor. Vi sorterar ju och matavfallet Àr inte roligt. Det finns inte ens en Ärstid som Àr bÀttre Àn nÄn annan. PÄ vÄr och sommar, stinker dom, och kan lÀtt dra till sig flugor. PÄ höst, om vi nu har en höst eller vinter..ja samma sak, om vi har en vinter. Kanske döper om höst och vinter till hönter.

NĂ„, dĂ„ Ă€r det största problemet, att pĂ„sarna fryser fast i tunnan. Fick tipset att frysa in pĂ„sarna innan dom Ă„ker ut i tunnan. Ja, sĂ„ det kör jag pĂ„, numer. AnvĂ€nder nedersta lĂ„da i frysen, till det Ă€ndamĂ„let. Enda kruxet Ă€r att ena dagen Ă€r det tövĂ€der och nĂ€sta dag Ă€r det minus, deluxe. I dagslĂ€get sitter en pĂ„se fast, lĂ€ngst ner i tunnan. Åke har gĂ„tt lös pĂ„ den med diverse verktyg men den sitter dĂ€r den sitter.


Snacka om att betala rĂ€nta pĂ„ ett lĂ„n som inte finns. Den pĂ„sen vĂ€gs ju in varje gĂ„ng, det Ă€r sophĂ€mtning. Det Ă€r inte sĂ„ att dom tar vikten dĂ„ soporna hamnat i sopbilen. SĂ„… ja, nu fĂ„r vi vĂ€l dra in den i garaget tina upp skiten sĂ„ vi fĂ„r loss pĂ„sen. Sen tĂ€nkte jag att tunnan fĂ„r stĂ„ dĂ€r sĂ„pass att den bĂ„de tinat och torkat.

Efter det tÀnkte jag att vi ska prova att sÀtta dit en sopsÀck. DÄ borde man ju fÄ upp den, ur tunnan, och sen slÀnger man ner pÄsarna samma kvÀll dÄ man stÀller ut tunnan. Vilket jidder!!

Vi pratade om detta igÄr, eftersom tunnorna skulle ut pÄ vÀgen. Idag kommer det ett inlÀgg om sopsortering i MalÄ, i mitt flöde pÄ FB. DÀr ska dom nu börja sortera matavfall. JÀttebra, men vilka finesser dom fÄr med sina tunnor. En frys och torkhylla inne i soptunnan.

Denna info kommer frÄn Lyckselekommun, som Àven dom, inför denna typ av sortering.

Fick en pĂ„se med lycka i brevlĂ„dan igĂ„r. Tack Tina och Christian  đŸ„°

Vilken fasa den dagen vi Ă€r sĂ„na ovĂ€nner att kryddorna slutar komma…argghhh đŸ„”Â  NĂ€, vi mĂ„ ju fortsĂ€tta vara, forever friends 😍

ApropĂ„ dig, Tina, sĂ„ hittase jag en gammal bild som du tagit av Winstone. Tydligen tog du honom pĂ„ en lĂ€ngre promenad hĂ€r pĂ„ VĂ€sterslĂ€tt, kan inte svara pĂ„ av vilken anledning, men…

Ska göra Bauhaus idag, för första gĂ„ngen. Kan bli intressant. Har hört att det Ă€r stort. Första gĂ„ngen jag var in pĂ„ XXL sĂ„ gick jag ju vill. Trodde inte att jag skulle ta mig ut dĂ€rifrĂ„n utan att frĂ„ga nĂ„n vĂ€nlig sjĂ€l om guidning. Wish me luck đŸ€ž

Ha en fin torsdag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tina

    Maria, den hundpromenaden var nog för att du var hemma och konvalescent… det kanske var den gĂ„ngen det glömdes att ge ut en penicillin kur, efter op i Lycksele. Otroligt att du överlevde deras miss

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten