Hur stackarn ska man ta sig dit 🧐

Ja, eftersom ni nu kan lĂ€sa mitt inlĂ€gg sĂ„ torde det bero pĂ„ att jag faktiskt kom mig ut frĂ„n Bauhaus igĂ„r, haha. Visst finns det grejer dĂ€r, och jag kommer sĂ€kert att Ă„ka tillbaka nĂ„n gĂ„ng. Rusta finns ju i samma hus, dessutom. Tycker dock det Ă€r lite konstigt att ingen buss, gĂ„r dit upp đŸ€”

UmeÄ som vill gÄ i brÀschen och fÄ bort trafik frÄn vÀgarna, borde vÀl tÀnka till lite. Men om det inte finns bussar tillgÀngliga sÄ fallerar det. Kommer ingen buss dit, sÄ Àr inte den delen av UmeÄ, för alla. Det finns dom som kanske inte kan ta en liten prommis dit upp. Och vill man dessutom handla med sig nÄt, sÄ blir det tuffare.


NÄja, det var bara en tanke. Och den tanken kanske inte ens hade poppat upp, eftersom den inte berör mig, sÄ mycket. Jag lallar ju pÄ med min bil. Men jag VET att det vore önskvÀrt för andra, och jag hade faktiskt med mig en quinna igÄr, som ville veta hur stackarn man skulle gÄ för att ta sig dit.


Vi Äkte ner pÄ Mio möbler och kollade in lite av deras sortiment. Handlade ingenting, det Àr vÀl dumt, med tanke pÄ vad dom brukar locka med sÄ hÀr i början av Äret. Ni vet dom dÀr, handla för 600 och fÄ 300 i rabatt. Jag antar att det kommer ett sÄnt erbjudande Àven i Är. Det Àr bara att vÀnta och se.

Vi invigde i alla fall deras fik. Jag köpte en god macka.


Det finns Àven alternativ för vegetarianer och gluten.


Tycker att dom fÄr klart godkÀnt. Najs att kunna ta en fika efter man travat runt dÀrinne. Kommer osökt ihÄg hur det sÄg ut 1998. Vi hÀngde dÀr en hel del. Men dÄ var det vÀl mer ett mathak. Det var ett trevligt par som hade den matserveringen, kvinnans pappa var killen som hade Bigges, en gÄng i tiden. Bigges, var mitt favvo lunchstÀlle, 1984, dÄ jag jobbade pÄ Butica Sport. JÀmmarns vad minnena nu kom över mig.


Visst Ă€r det konstigt att bilderna i huvudet, pĂ„ hur jag jobbar dĂ€r, gĂ„r pĂ„ torget, köper parisare…smaken, allt detta, kĂ€nns lika fĂ€rskt som om det var förra veckan. Samtidigt som det kĂ€nns som om det var i ett annat liv. Kan det bero pĂ„ hur man sparar minnen, i bĂ„de smak, och sinnesstĂ€mningar.

DĂ„ levde man för framtiden, vad som ska komma, förvĂ€ntningar, vad ska man jobba med, kommer man att skaffa familj osv Idag VET man vart man Ă€r och hur man vill ha det. Även om man kan lĂ€ngta till saker sĂ„ Ă€r det vĂ€l mer down to earth, typ semester eller roliga kompishĂ€ng. Ja jag vet inte, det var bara en fredags tanke.

Och apropÄ fredag, sÄ fÄr jag önska er alla en trevlig sÄdan! PÄ Äterstörande!

 

Maria Lundmark HĂ€llsten