Vi hade en incident, hĂ€rom natten đŸ˜Č👀

Vi hade en liten…incident, hĂ€r hemma under fredagsnatten. Det började med att jag, innan lĂ€ggdags, kilade upp pĂ„ övervĂ„ningen för att se om vi hade Norrsken nĂ„nstans. DĂ„ hör jag nĂ„got som droppar. Detta nĂ„got, visar sig vara ett element som behövde luftas, inne i klĂ€dkammaren.

Åke kommer upp och fixar det. Inga problem, och det slutar lĂ„ta. Jag slĂ€cker min lampa sist av oss. Hinner lĂ€gga igen ögonen och det blir ett vĂ„ldsamt buller 👀

Jag spĂ€rrar upp ögonen och sĂ€ger högt till Åke -VAD VAR DET DÄR FÖR NÅGOT??

Fast Åke Ă€r inne i drömmarnas vĂ€rld och jag tĂ€nker att dĂ„ Ă€r det inte ens lönt att vĂ€cka honom. SjĂ€lv försöker jag gissa mig till, vad det kan ha varit. Avloppet kanske…fast det skrĂ€llde ju ordentligt.. Jag ville som koppla ihop det med luftningen av elementet, pĂ„ nĂ„t vĂ€nster.


Inbrottstjuvar 🧌..njaee, dĂ„ borde jag ha hört nĂ„got mer, Ă€n det dĂ€r. Mina teorier var sĂ„ uttröttande, att jag somnade, och dĂ„ jag vaknade hade jag glömt bort den lilla incidenten.

Tills jag skulle ner i kÀllaren, öppnar dörren och dÀr i trappan ligger en pÄse, och hela vÀgen nedanför pÄsen, ligger det burkar och flaskor, utspridda.


Det Ă€r alltid dom första sekunderna hjĂ€rnan spinner, man försöker fĂ„ ihop vad som kan ha hĂ€nt och framför allt, varför, och hur i hela… NĂ„, dĂ„ jag lyfter upp pĂ„sen, som förövrigt brukar hĂ€nga lĂ€ngst upp pĂ„ trapprĂ€cket sĂ„ ser jag att handtaget gĂ„tt sönder. Det Ă€r ju nĂ„got som kan hĂ€nda frĂ„n ingenstans. Dom dĂ€r billiga pĂ„sarna Ă€r inte i vĂ€rldens bĂ€sta kvalitĂ©.

Och dÀr fick jag ju svar, sent omsider, vart bullrade kom ifrÄn. Burkar kan skrÀlla rejÀlt dÄ dom hoppar nerför trappor, mitt i natten.

LÀste följande inlÀgg frÄn Ultra Bussar igÄr pÄ fejjan.

 


Min absolut första tanke var, nÀmen har det gÄtt sÄ lÄngt att vi ska behöva Polis VolontÀrer. Men sen Àndrade jag mig i ett nafs. Det hÀr Àr vÀl jÀttebra, och varför inte ha Ànnu fler. Dom hÀr mÀnniskorna blir ju Polisens ögon i nacken, och kan vara till stor hjÀlp för att se dom dÀr smÄ sakerna, som annars missas.

Inte bara det, dom som kÀnner osÀkerhet med att vara ute ensamma, kan kÀnna sig tryggare dÄ hjÀlp finns, lite nÀrmare till hands Àn ett telefonsamtal bort. Jag hade ju Àven önskat att man fÄtt se dessa Polis VolontÀrer i vÄra bostadsomrÄden. Det borde ju fÄ en positiv effekt dÄ det blir svÄrare att hitta pÄ dumheter.

Bra initiativ, mera sÄnt!! Sen hoppas jag ju att Àven fast det heter VolontÀr, sÄ fÄr dom nÄgot för det arbete dom gör, eller att det ingÄr i utbildning eller nÄt sÄnt. Det ska Àven locka att fÄ vara en som hÄller ordning och reda pÄ oss, vanliga dödliga, eller hur?

Nu ska jag och Winstone ut sÄ jag önskar er alla en fin tisdag!

Maria Lundmark HĂ€llsten