Kan detta vara ett anagram đŸ€”đŸ˜…

Snart dags för Ă„rlig partytĂ€ltsfest pĂ„ Ettan. Hm…har grubblat över vad vi ska fira. Jag fyller Ă„r, nĂ€rmare bestĂ€mt 56, och Åke fyller 65 och gĂ„r i pension. Mja, vi fyller alltsĂ„ samma siffror fast i omvĂ€nd ordning.

Som den matematiska termen, anagram. Som Àr en ordlek dÀr man byter plats pÄ bokstÀverna i ett ord eller en fras för att skapa ett nytt ord eller en ny fras. Om vi tittar pÄ siffror istÀllet för bokstÀver sÄ Àr det samma sak.

Detta hĂ€nder jag och Åke, 2 gĂ„nger under vĂ„rt liv men bara 1 gĂ„ng under vĂ„r tid tillsammans. Första gĂ„ngen var jag 12, och han fyllde 21. Andra gĂ„ngen blir nu, och sen borde det dĂ„, rimligtvis bli dĂ„ han fyller 121 och jag 112, fast jag vet inte om vi Ă€r i skick att ha sĂ„ stora fester dĂ„.

Men man ska ju aldrig sĂ€ga aldrig…


Satt och filurade pÄ inbjudan, och nej, vi firar att vi har goda vÀnner, tÀnker jag. Det blev mer att klura pÄ hur jag skulle fÄ ut det snyggt, frÄn skrivaren. Det blev inte alls som jag tÀnkt mig.

Jag tillhör den skara av mĂ€nniskor som inte har ett Office paket till datorn. Vilket innebĂ€r att mina dokument och annat, lĂ€ser inte in rĂ€tt dĂ„ jag ska öppna dom pĂ„ mobilen. Ja, ni lĂ€ser rĂ€tt… jag kan inte ens skriva ut frĂ„n datorn, för den sĂ€ger att den inte hittar skrivaren. Men det gör mobilen, fast den samarbetar bara med datorn dĂ„ den vill, sjĂ€lv.

Och japp, jag har registrerat skrivaren, fĂ„tt kod och skrivit in, den syns pĂ„ displayen, men den vĂ€grar att hitta igen den Ă€ndĂ„. JadĂ„, blĂ„tanden Ă€r ocksĂ„ pĂ„…


NĂ„vĂ€l, fest blir det i vilket fall som helst, nu hĂ€nger det bara pĂ„ ifall det kommer hit nĂ„n. Annars fĂ„r jag och Åke fira sjĂ€lv. ApropĂ„ anagram, undrar om detta rĂ€knas som det ocksĂ„…hahaa…

Gick en svĂ€ng runt ankdammen, över til Ålidhem, ner pĂ„ Sofiehem och ut pĂ„ Strandpromenaden igĂ„r. SĂ„g ett gĂ€ng fina blommor i en rabatt för allmĂ€nheten pĂ„ Tunnelbacken.


Finns sÄ mycket man kan se om man bara vrider och vÀnder pÄ huvudet. Ibland kan dock bilder, bli nalta skev om man inte tÀnker pÄ hur motivet ser ut frÄn en viss vinkel.


Med det önskar jag er alla en fin tisdag!

Maria Lundmark HĂ€llsten