Dockan ”in our pink room” in the basement 😯 Och vem har stĂ€dat i kökslĂ„dan đŸ˜¶đŸ€Ż

Blev otvivelaktigt pÄmind, om den andra hÀndelsen nere i rosa gÀstrummet. Det handlar om den dÀr pratande dockan som Nicco fick en jul för bra nog lÀngesen. Jag gissar att hon var 5 Är, lekte med dockan nÄt Är, och sen Äkte den ner i kÀllaren pÄ NÀckrosvÀgen.

Vi flyttade hit 2011, och dÄ hamnade dockan i det som skulle bli, det rosa gÀstrummet. NÄn gÄng i slutet av 2018, pÄbörjades uppröjning och mÄlning av rummet. DÄ kom dockan fram ur garderoben. DÄ jag skulle dra ut den, öppnade hon munnen, efter Är av tystnad.

HÀmtade mobilen och drog till henne igen för att se om det jag upplevt, var i mitt huvud eller om det var sanningen, och japp, hon hade önskemÄl, den lilla saken. 

Kanske ska tala om att jag inte tror pÄ spöken. Klicka pÄ bilden för lite fakta.

Fast för min del Ă€r teorin att dom mĂ„ ju bĂ€ra lakan för att synas, dom Ă€r vĂ€l osynliga, va…

SkÀmt Ä sido, jag tÀnker och tror pÄ mina saker. Mycket av det som hÀnder kan ju förklaras, om man fördjupar sig lite i det som hÀnder. Och ibland fÄr man bara fortsÀtta vara förbluffad över hur höga oddsen borde vara, pÄ att att vissa saker bara hÀnder utan förklaring.

VĂ„ra kökslĂ„dor Ă€r smalare Ă€n standard, eftersom köksinredningen Ă€r frĂ„n 1956. Ta dĂ„ allt vi har i detta hus och försök klĂ€mma ner det i lĂ„dorna. GĂ„r dĂ„ligt, och dĂ€rför Ă€r det ett mindre kaos i dom, Ă€ven fast det förmodligen bara Ă€r 25% av allt vi har, i just kökslĂ„dorna. NĂ„, i förrgĂ„r kvĂ€ll, skulle jag göra oss en kvĂ€llsmacka, drar ut lĂ„dan och ser direkt nĂ„got som inte Ă€r som det ska. Smörknivarna
oh my, VEM har lagt dom i den hĂ€r ordningen 🧐

Jag lyfter översta lagret och dÀrunder ligger det andra gÀnget av smörknivar, snyggt och prydligt.

Jag ropar Ă„t Åke och frĂ„gar om han sorterat smörknivar
tystnad och sedan -NÄÄÄ, jag har inte gjort det. Jag slĂ€pper bara ner dom i lĂ„dan. Spökerier
eller
tillfĂ€lligheter. Fast det Ă€r fortfarande kul, haha.

Och dĂ€r blev jag Ă€ven pĂ„mind om att det kanske Ă€r dags för lĂ„d rens deluxe. Tack för det, alla đŸ‘»đŸ‘œ

Hade en del att göra igÄr med, sÄ 23.00 var jag sÄ trött att jag tog en Alvedon 1g, för jag ville absolut INTE, vakna mitt i natten igen och inte kunna somna om. Jag sov till 8.45, sÄ underbart. Kokade kaffe och gick ut med Winstone utan en droppe innan. -8 grader och det sÄg ut som kyla VS vÀrme i vissa vinklar

Idag ska vi fira en person pĂ„ jobbet, sĂ„ jag har fixat en sĂ„n dĂ€r tĂ„rta jag gjorde med halloncurd, fast den hĂ€r gĂ„ngen blir det med blĂ„bĂ€rs curd. Gjorde den igĂ„r och oh, jaa
supergod! TĂ„rtan ska jag dock bygga ihop pĂ„ plats, sĂ„ bild kommer inte nu, som i nu. Har lite att hinna göra innan dess sĂ„, ha en underbar dag, allesammans!

Maria Lundmark HĂ€llsten