Jag & Tina Ă€r som ett radarpar 😄👌🧡

Planterade om nÄn blomma igÄr, plockade upp tvÄ pelargoner jag haft i kÀllaren i vintern, fick ner nÄt skott som stÄtt evigheter i vatten i vÀntan pÄ jord och fyllde bara pÄ med jord lite hÀr och dÀr.

MĂ„ste köpa mer jord, det Ă€r fler som vill ha lite ombyte. Omplantering Ă€r inget jag gillar. Mina blommor tycks leva pĂ„ grĂ€nsen mellan liv och död, hela tiden. NĂ€r jag dĂ„ planterar om dom i tron att jag gör dom gott, sĂ„ ramlar dom oftast av pinn
 Det blir som nĂ„dastöten.

Sen har vi dÄ dom dÀr tacksamma blommorna, som bara Àr. Dom skriker inte ens efter en dÄ man passerar, snudd pÄ kravlösa. Fick ett skott av Tinas SvÀrmorstunga maj -22. DÄ jag var ner och hÀlsade pÄ henne. 7 maj kom den sig ner i jorden

Augusti ifjol, ploppade det upp ett skott i krukan

Och igÄr upptÀcker jag plötsligt en blomstÀngel. Jag ryggade nÀstan tillbaka, visste inte ens att dom kunde blomma. 

Men nu vet jag att dom kan det, Àven om det stÄr i denna text jag hittade, att det inte Àr sÄ vanligt.

”SvĂ€rmorstunga Ă€r ocksĂ„ en vĂ€xt som kan blomma, och gör det dessutom pĂ„ ett sĂ€tt som Ă€r svĂ„rslaget och överraskande med praktfulla och eleganta blommor. Det ska sĂ€gas att det Ă€r ganska ovanligt att en svĂ€rmorstunga gör det, men nĂ€r förhĂ„llandena Ă€r rĂ€tt och skötseln god finns alla chanser att du ocksĂ„ ska kunna fĂ„ se de blommor som vĂ€xten kan ge. Blommorna som dĂ„ framtrĂ€der Ă€r rörformade och vita med lĂ€tta inslag av grönt, och doftar vĂ€ldigt gott.”

KÀnner mig manad att hitta en lite större kruka, för det stod det ocksÄ nÄnstans. Större kruka, större SvÀrmorstunga. Men inte utan att det ligger nÄt i bakhuvudet och gnager

KvÀllspasset i P4 efterlyste historier om ens vÀnner och Àventyr. Jag kom genast att tÀnka pÄ den dÀr hunden (japanska spetsen) som försvann frÄn Norsjötrakterna, som möjligtvis blivit stulen. Jag la ut det pÄ deras sida.

 

Det gick en stund och sen, BAAAM

NÄ, jag skrev ju att jag tyckte det kunde bli svÄrt att hitta nÄt specifikt. Han ringde i alla fall upp, inte i sÀndning dÄ, och vi pratade lite om jag kunde komma pÄ nÄt speciellt. Jag sa att det Àr som smÄ saker hela tiden. Eller snacket vi har, jargongen och alla skratt, men att binda ihop det, kan bli tufft.

NĂ€mnde ”vilse pĂ„ Arlanda” men att jag berĂ€ttat den storyn vid tidigare tillfĂ€lle. Och vĂ„r tripp till Nyköping dĂ€r jag, den som knappt hittar ytterdörren hĂ€r hemma, skulle leda vĂ€g för Tina som innan hennes ögonoperation, inte alls sĂ„g sĂ„ bra. DĂ€r köpte vi fel biljett


Men den hade vĂ€l varit roligare om vi faktiskt hamnat pĂ„ andra sidan Sverige, och det gjorde vi ju inte. NĂ€, jag slapp vara med i radion den hĂ€r gĂ„ngen. Puh!! 😬😅

Hade varit roligare om jag och Tina hade fÄtt kompa varandra direkt i radion istÀllet, haha

Testade att göra en Boston Falukorv igÄr, fick tips av Annelie pÄ den. Enkelt och gott! Idag blir det köttfÀrslimpa med cheddar i lergryta. Sen gör jag nog en veg. gryta ocksÄ, det gÄr snabbt. DÄ har jag mat till oss och lÄdor till mamma. Efter det, blir det ett jobbpass. KÀnns konstigt dÄ man inte har samma schema som förr. HÀr börjar jag senare dÄ jag har eftermiddag, och det kÀnns ÀndÄ rÀtt hÀrligt. Mina dagar hemma blir aningens lÀngre och jag hinner med lite mer.  

NĂ€pp, nu ska jag förbereda mig för dagens morgonpromenad. Ser ut att ha varit en kall natt. Det var -16 dĂ„ jag klev upp och nu stĂ„r den pĂ„ -13. Men det Ă€r vĂ€l bara att klĂ€ pĂ„ sig ordentligt dĂ„. Önskar er alla en fin tisdag och lĂ€gger ut en till rolig bild pĂ„ statyer med plusmeny

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Tina

  Fi fan! Jag verkar inte riktigt klok.

  Det kĂ€nns lite internt…den jargongen vi driver, lĂ€r inte roa andra. Som nĂ€r jag ringer till dig och vĂ€ser i luren; HÅLL KÄFT!

  Det Ă€r Christians vĂ€xt đŸȘŽ du fick skott. Den tog han med i flytt frĂ„n Rödön, JĂ€mtland, in till Östersund. NĂ€r vi flyttade ihop i UmeĂ„, hĂ€ngde den med. Nu stĂ„r det mesta av moderplantan i Torrevieja. Jag har liten kruka i Nyköping, men den fick köld-trauma i vintras, ett element var trasigt…fĂ„r se vad som sker.

  • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

   MĂ€h… du Ă€r ju inte riktigt klok sĂ„…đŸ€Ł Klart att mycket blir internt, inget konstigt med det. Ibland hade man dock önskat att nĂ„n filmat saker som hĂ€nt pĂ„ vĂ€gen. Ja, Christians blomma var det, jag och minnet. Fast det var du jag fick skottet av đŸ€­

 2. Helena Nilsson Springare

  Åh.. jag Ă€lskar att sĂ€tta om mina vĂ€xter. Tycker det Ă€r sĂ„ mysigt att hĂ„lla pĂ„ med jorden!!

  Nu fick jag inspiration för dagen faktiskt đŸ€©

  • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

   Visst kĂ€nns det som frĂ€schare efter man planterat om. Blommorna ser ut att fĂ„ en nystart (inte alltid i mitt fall dĂ„), och man passar pĂ„ att dammtorka fönsterbrĂ€dor och ryddar lite. Det blir lite mer Ă€n ”bara” ny jord 😊

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten