Nu ska vi se 😎👀👓

5 augusti 2022, skrev jag om ögonvitaminer som skulle kunna förebygga problem med Gula flÀcken i ögonen. Optikern dÄ, pÄpekade att jag hade en liten, Äldersrelaterad förÀndring, men inget jag egentligen behövde bry mig om. Han rekommenderade en kapsel som man kunde ta. Jag skrev att jag skulle göra det för att Äret efterÄt, kunna utvÀrdera.

Nu har det gÄtt drygt, 1 Är och 9 mÄnader. Kapseln som rekommenderades bytte jag ut efter 7-8 mÄnader, till en annan. Jag har under denna tid, inte tagit full dos. Den första skulle tas 3 gÄnger/dag, jag tog 1. Och den andra skulle tas 2 gÄnger/dag, jag har tagit 1.

IgĂ„r var jag till Optikern. Jag hade inga förĂ€ndringar, inte ens Ă„ldersrelaterade. Hm
sĂ„ nu stĂ„r jag hĂ€r och undrar om det var pĂ„ grund av mitt intag av dessa ögonvitaminer som gjorde att förĂ€ndringen försvann? Tittade dom inte lika noga den hĂ€r gĂ„ngen? Och ska jag sluta med kapslarna nu för att se hur det ser ut 1-2 Ă„r framĂ„t i tiden?

Jag har dock bokat in en tid pĂ„ vĂ„rdcentralen, för att ta dom Ă„rliga proverna som jag ska göra livet ut. Men som jag ”glömt” bort lite och ligger nĂ„t Ă„r efter. DĂ„ fĂ„r jag vĂ€l se om jag lider av nĂ„n brist eller om jag Ă€r överfull av sĂ„nt jag inte behöver, kanske.

Mitt recept pĂ„ glasögon behöver i alla fall inte bytas ut till andra siffror. DĂ€remot ser jag aningens sĂ€mre Ă€ndĂ„, men det har med tadaa Älder att göra. Köpte mig 2 par nya glasögon, jag fick liks 1 par pĂ„ köpet sÄ  Jag kan ju alltid ha 1 par liggandes i bilen. Enbart för dom gĂ„nger jag glömt sĂ€tta pĂ„ mig dom och tyckt att vĂ€dret sett dĂ„ligt ut, dĂ„ jag kört ivĂ€g utan dom pĂ„ nĂ€san.

Undrar om Ă€ven det, kan ha med Ă„ldern att göra Eller Ă€r det för att jag haft för mycket att göra just dĂ„ Ibland Ă€r det tur man inte glömmer sig sjĂ€lv hemma dĂ„ man Ă„ker ivĂ€g 😅

ApropÄ syn och att se, detta sÄg jag igÄr. Dom pÄstÄr att hjÀrnan ser röd fÀrg fast egentligen Àr det en ljusblÄ, svart och vit fÀrg. Fast ta det med en nypa salt. I kommentars fÀltet var det nÄn som skrev att man kunde se en aningens rosa fÀrg i kanterna, sÄ det Àr förmodligen det lilla som gör att vi ser mer av den. men visst Àr det ÀndÄ lite frÀnt vad hjÀrnan kan uppfatta.

 

Det finns nĂ„t som heter luftvĂ€xter. Jag fick ju en sĂ„n av Annelie dĂ„ hon var hĂ€r sist. Dom Ă€r hur coola som helst 😍

NĂ„, dĂ„ jag var in pĂ„ GranngĂ„rden i förrgĂ„r, sĂ„ fanns dom dĂ€r i olika storlekar, inte jĂ€ttemĂ„nga men nĂ„gra stycken. IgĂ„r gick jag in pĂ„ deras hemsida för att se vad dom hade för bilder pĂ„ dom. Älskar dĂ„ man frĂ„gar om en sak, men fĂ„r ett alternativ som inte ens har med saken att göra, som svar

Upplevelsen blir lite: God dag yxskaft!

Skulle egentligen vilja veta om dessa vÀxter Àr giftiga för djur. Men jag hittar som inga svar pÄ det. Jag betvivlar att personalen vet det, Àven om jag borde ha det osagt. Jag kan ju frÄga nÀsta gÄng jag fÄr tillfÀlle.

Nu ska kaffepannan igÄng, jag ska strax ivÀg och göra ett jobbarpass. SÄ jag fÄr önska er alla en fin fredag, och hoppas solen kommer med lite vÀrme idag.

Maria Lundmark HĂ€llsten