Ljus och mörker, mörkare och ljusare

Fick en inbjudan att delta i Scapis 2. En grundlig undersökning av kroppen och den här gången koncentrerar man sig på hjärta och lungor och åderförkalkning. Jag anmälde mig efter att ha läst igenom vad som ska ske under dagarna 3. Inte alls dumt och det är något man får gratis.

Men…jag måste nog ringa dit imorgon och fråga om det där blodprovet som ska tas i armen och där ska dom ta 1,5dl blod till olika prover. Hm…jag som inte har några ådror som håller.

Och den där skiktröntgen där man skjuter in kontrastmedel via armen, ännu större HM…Min fråga till dom blir då ifall dom kan ta prover från ben eller fot istället och om man kan ge kontrastmedlet via fot eller ben också. Går inte det så är jag högst osäker på om det ens är lönt att prova.

Skickade Åke till Swedol igår där han fick införskaffa en kombinerad kyl och värmebox. Perfekt att ta med i bilen då vi drar söderut. Då kan medtagen lunch serveras kall, även dricka eller annat som behöver kyla. Jag eller vi, har aldrig haft en bil med ett sånt uttag i skuffen. 

Theresé var den som visade att det fanns i min Hyundai 😏

Jag har aldrig heller kört en bil med backljus. Jisses! Kommer hen från jobbet 23:20 en kväll, min vana trogen, backar jag in på gården och håller på skrämma livet ur mig själv. Nånting lyste ju upp hela husväggen. Min första tanke var ju att någon stod och lyste med ficklampa mot mig.

Var upp till mamma efter jobbet igår och det hann bli mörkt innan jag åkte hemåt. Vattentornet är då upplyst fast inte av lyktorna från en bil

Hemma var det lustig färg på himlen, ljust åt ena hållet och mörkt åt det andra

Ja idag är det ju exakt 4 månader till juldagen…sjukt men sant! Åke undrade igår kväll hur mörker och ljus egentligen ser ut över året. Är det lika mörkt på kvällen nu som det var i april. Ja, själva mörkergraden beror ju givetvis på hur himlen ser ut, är det regn och mörka moln så påverkar det. Men här är en bra bild som visar mörker och ljus under 365 dagar samt en förklaring

Det ser ut som ett rätt så jämnt mönster från dag 1 till dag 365, va *nickar* instämmande åt sin egna kommentar.

Nu är det kaffe på vår gata i schtaan, sen kanske jag tar ut Mr W i blötan. Osäker på om det slutar regna innan jag beger mig av till jobbet. Det är i bilträff i Överboda idag. Hoppas dom har tumme med vädret. Det kan ju hinna dra över innan det börjar. Vet att dom flyttat fram det 1 timme så nu startar dom 11 istället

Apropå Mr W, så råkar vara en hund fast han vet inte om det själv. Här är tips till alla hund och kattälskare som vill hänga med djuren dygnet runt, eller…(trodde först att det var ett skämt)

Går fetbort här. Winstone byter inte bort sin gamla hundbädd och han har aldrig gillat att ligga riktigt nära. Inte jag heller, fick nästan hurven då jag såg den bädden. Men…vi gillar olika så…😉😊

Ha en fin dag, regn och rusk till trots!

Maria Lundmark Hällsten