1 miljard = 1000 miljoner

Solen sken igår med, lite mer än under lördagen, så det passade alldeles utmärkt att ta fram Camaron igen 😎 Vi åkte hem till Mats och Hafdis, som fick bjuda på kaffe till den medhavda bullpåsen. Surrade bort eftermiddagen, med prat om folk man kände för längesen.

Såna man hängde med ibland men som kanske bara var ute i periferin. Eller att man umgicks mer sporadiskt, i små gäng. En av dessa, visade sig nu ha en son, som bor granne med Mats o Hafdis.

Och hemma hos hans pappa, Johnny, satt vi back in the days och berättade historier för varandra. Han talade om att han hade en kusin, som uppträde med vattenskidåkning. Dom stod i pyramider på varandra och åkte runt på vattnet, i olika konstellationer. Johnnys kusin hade precis förlovat eller gift sig och han hade oturen att få snöret till båten, runt vigselfingret.

Ni kan ju gissa vad som hände då dom åkte iväg.


Nå, nu var det inte händelsen i sig, som jag hajade till på, det hade jag redan gjort några månader innan. För jag hade nämligen hört samma historia men från en annans mun. Mikael, vår stuggranne, som var från Övik. Det roliga i detta var att även Mikael, var kusin med vattenskidåkaren. Om jag nu inte är helt lost… så var det dom berömda Käglorna som deras kusin var med i. Klicka på bild för mer info.

Då jag berättade det för Johnny så spratt han till, och ville veta hur han kunde få tag på Micke. Dom var nämligen kusiner, dom med. Fast dom hade ingen kontakt.
Och det där med kontakter, förr i tiden, var ju långt ifrån lika lätt som idag. Då du kan leta reda på en människa i ett nafs. Om du har tillgång till uppkoppling och en dator eller mobil, nära till hands.

Jag la ut en bild på mina föräldrar i en Malå grupp. Och fick ett meddelande på messenger av en kvinna som trodde att vi är släkt. Japp, jag frågade experten Theresé, och hon skickade även bilder från förr. Vi är släkt med varandra. Om än på långt håll. Vi skrev lite åt varandra och den här världen, ni vet, som vi nämner med jämna mellanrum. Den som är så stor och med sina 7,9 miljarder människor, så är den likt förbenat, inte större än att väääldigt många är connectade med varandra. Betänk också att 1 miljard är lika mycket som 1000 miljoner. Det blir några fotbollslag det 🫢

Igår kväll skrev en man och berättade att dom haft ett pojkfotbollslag i Lainejaur med pojkar från Mörttjärn, Kokträsk och Lainejaur som spelade I en serie i Malå. Och att Krister, min pappa, var den bästa spelaren dom hade. Så roligt också, att få höra anekdoter av andra, och deras upplevelser av människor dom mött.

En annan man skrev att han idag, med sina 80 år, inte hade så mycket koll på dom yngre i denna grupp, men med åldern hade han blivit intresserad av släktforskning. Han hade jobbat tillsammans med en kusin till min farfar.

Jag blev sittandes och kollade in det fantastiska arbete Theresé la ner på vår släkt i samband med kusinträffen i somras. Så förundras jag också över hur hon kan hålla reda på alla. Jag läser, benar ut, och kommer fram till typ… AHA, jaja, det är alltså farfars brors barnbarn. Sen går det 2 minuter och då har jag redan glömt bort det. Vissa hjärnor är inte byggda för den där infon, tänker jag 🤯

Igår kväll sprakade det i grönt, på himlen. Jag fångade lite av det från vår balkong och bakom garagetältet. Jag iddes inte gå längre, men jag hade önskat mig bort till nåt vatten.


Lånar en kanonfin bild som Annelie Wallmark knäppte från deras marker.


Med den avrundar jag för idag. Och önskar er alla en fin måndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten