Trodde det var ett skämt men…

Trodde det var ett skämt som passerade i FB flödet, titta på…malpudel fjärilen från Venezuela

Den venezuelanska pudelfjärilen är en unik och intressant insektsart som upptäcktes i Venezuela 2009. Känd för sitt fluffiga utseende och slående likhet med en liten, lurvig hund, har denna mal uppmärksammats av både entomologer och hobbyister. av insekter över hela världen. Med sin vita, fluffiga kropp och distinkta antenner är den venezuelanska pudelfjärilen ett fascinerande tillskott till den rika väven av naturens underverk.

Under bilden fanns en kommentar med bild. Här skulle jag vilja påstå att det är precis så här, jag ser på dom flesta fjärilar 🥶 (fast sanningen är nog att just den bilden är fejk).

Jag ska nu försöka vara källkritisk och googlade lite. Det visar sig nämligen som så att fjärilen finns än så länge enbart på bild.

Så forskare har i en detaljerad analys av det tillgängliga materialet, det vill säga bilder, kommit fram till några slutsatser. De bestämde sig för att den venezuelanska pudelmoten tillhör lepidopterafamiljen. I denna studie stoppades bilderna i väntan på minst en levande, ”naturlig” insekt.

En Venezuelansk pudelmoth, vars bild inte ger en komplett och objektiv zoologisk bild och förblev en känsla och ett mysterium..

Personligen är jag glad om jag slipper se en i verkligheten, men den var lite gullig ändå 😁

Igår fick jag en sån där liten, space artad upplevelse, där jag inte alls visste vart jag var. Skjutsade Theresé till tåget, hon ville gå till spåret från Haga sidan. Jag visste inte ens att man kunde komma till spåret den vägen 🤷‍♀️

Å andra sidan, varför skulle jag veta det? Hur ofta har jag åkt tåg överhuvudtaget och från den stationen…jo 1 gång, innan dom ens gjort om alltihop. Nå, det var ju inte alls så svårt att hitta dit. Sväng av Hissjövägen och kör ner till spåret, och kör upp igen. I mitt huvud tänkte jag då att kvarteret är en fyrkant, så jag fortsätter rakt fram, svänger upp och hamnar på Hissjövägen igen. Hur svårt ska det va, liksom

Jättesvårt…jag kör enligt min fyrkantsversion, kommer fram till en korsning där jag inte alls känner igen husen mitt emot. Jag skrattar lite för mig själv och tänker att det är för att jag aldrig tittat in på den vägen förut. ”Men det måste ju vara, typ vägen innan infarten till Hagaskolan” (sitter jag och tänker).

Kommer ut och tror att jag är i en annan stad. Den väg jag tror jag kommer ut på, ser inte alls ut så där. Jösses!! Där får jag den där känslan av twilight zone. Someone beamed me up and dropped me off in an other city

                                                                          👽 🛸

 

Fast jag finner mig rätt snabbt ändå. Kolla hur jag körde. Jag kom för tusan ut på Östra Kyrkogatan

Oj så lätt det hade varit att bara ta första vänster och leta mig uppåt eller backa en liten bit och vända om samma väg

Men jag förstår vart jag misstog mig. Kvarteret är inte kvadratiskt, det har ju en helt annan form. Min hjärna också…uppenbarligen

Måndag och det blir uppdrag idag, solen skiner och det känns betydligt roligare än gårdagens regnande. Ha en fin dag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten