VARFÖR???

VARFÖR går vissa ägg inte att skala utan att halva ägget följer med? Är det som världselitkockarna säger, att man kylt dom för lite eller är det som min farfar alltid sa, han med mångårig uppfödning av höns, att det var fodret man gav till hönorna, som allting hängde på?

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan A

    Jag har läst någonstans att det beror på att äggen är för färska, är dock inte 100 på att det är så.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Jan A (2010-02-02 13:44)
    Jag gjorde en tvärsökning och hittade en sida där det stod att det kunde vara ett tecken på att äggen var färska, men det betyder också att det kan ha olika orsaker till varför dom blir svårskalade. Fodret kan alltså spela in, och det tror jag också är en av orsakerna eftersom mina farföräldrar hade tillgång till dagsfärska ägg under flera år. Dom hade lite tid att prova på och kolla resultatet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>