Fjärde dagen på min semester

Idag är det torsdag, vädret var mulet imorse. Vad göra? Kanske gå upp på vinden och  rensa lite skräp. Sagt och gjort, ett besök på vinden visar att här finns att göra. Vi har bott här i 30 år nu och det märks. Wellpapplådor (jag jobbar på fabriken där man tillverkar linern till dessa lådor) och påsar till förba….se. Jag börjar med att rensa undan i ett litet hörn, sopar sågspån och flyttar lådor och påsar för att få lite plats. Sedan lägger jag ut tre golvspånplattor och sätter dit hyllorna, så fint det blir. Skyndar att samla ihop mina julsaker och sätter dem på plats i hyllan. Vilken känsla; där finns nu allt; julgranspynt, lilla tomtehuset (som blir större och större för varje år) och mina älskade TOMTAR och TOMTAR samt några fler TOMTAR. Känns bra även om jag har sågspån upp över öronen.  Passar på att ta ner lite skräp och lyckas faktiskt fylla hela pickupens lastutrymme, inte illa. Det märkliga med innehållet i påsar och lådor som man har på vinden är att när man tittar på innehållet så tänker; men vad är detta? varför har jag sparat det här?! 
Det enda som är svårt att kasta är mina böcker; det är kokböcker, Bra Böckers lexikon från det glada 70-80-talet, gissa om mycket i dem är inaktuellt idag?!,  viktigaste händelserna år -72, 73, -74 etc. Skönt att bli av med det även om jag tänkte när jag såg Silvia, Kungen, lilla Victoria och nyfödda Carl Philip 1979 att "kanske ska jag spara denna, trots allt är ju min egen lille son född det året", men nej! iväg med skräpet!
Den känsla man får efter att ha tömt en hel pickup på återvinningen är härlig! Lägg därtill till att jag hann gå en vända i trädgården med sekatören, dela några nävor och sätta i den blivande bersån före regnet började ösa ner, så var det en lyckad dag! Livskamraten ordnade middagen som åts ute på altanen i ösregnet, god mat, gott vin och mitt i alltihop kom vi på – idag är den 9 juli! Det är 38 år sedan vi träffades och var tillsammans första kvällen på Malmia i Stockholm! Kan man hitta ett bättre ställe att fira den första träffen än på Återvinningen Gimonäs!

 

 

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Hej Linnea!
    Du är en av dem som inspirerade mig till att starta med bloggen. Du, en annan av mina kamrater som bloggar på Aftonbladet, och inte minst, min egen lust att skriva.
    Kram!

  2. Ann-Marie

    Hej Anne-Marie! Det ska bli kul att följa din blogg…. Känner verkligen igen mig. Håller själv på och röjer upp när vädret inte lockar med andra aktiviteter. Trots att vi flyttat ett flertal gånger finns det mycket i gömmorna….., och vissa saker som jag kastat bort i någon flytt saknar jag…./Ann-Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.