Tar vi euro i Umeå?

Det har varit en tuff, men rolig, vecka denna senaste vecka med kundbesök från såväl Holland som Belgien. Fantastiskt trevliga människor med mycket olika bakgrunder och från olika verksamheter. När man får gäster så här mitt i vintern så inser man hur väderberoende vi är. Före gästerna kommer så spekulerar man om vädret, har de rätt kläder med sig, kan vi ordna utomhusaktiviter etc. Denna gång hade vi tur. Vi fick tillfälle att visa olika delar av koncernens verksamhet och tillbringade faktiskt hela onsdagen utomhus i strålande sol. Därefter avslutade vi med hundsläde, -15C, så nog var det exotiskt alltid. När man sedan vaknade på torsdag så dök förstås frasen men vi hade i alla fall tur med vädret osökt upp i huvudet.

Vad tycker då besökarna om att vara här uppe i norr? De flesta uppskattar den frihet vi har här, att få vistas fritt ute i naturen utan Privat-skyltar, att vi får plocka bär fritt, fram för allemansrätten! Men många har svårt att förstå att vi kan leva "som vanligt" när det är så  här kallt och snöigt, att vi så obehindrat och självklart går omkring på sta’n utan att nästan smyga fram för att inte halka!, men nästan samtliga i gruppen var eniga om att allt är så dyrt här! De har inte råd att handla! De kan åka 3 veckor till någon solig strand till samma pris som en vecka här skulle kosta. Varför är det så?

Något som störde mig var att flera blivit illa bemötta i våra affärer, att man fick beskedet att visst, vi tar emot euro här, men sedan när de väl skulle betala så upplevde de att personalen reagerade negativt!? Inte kan det väl vara så? Skärpning isåfall, tycker jag. Nog borde vi kunna ta hand om våra besökare på ett bättre sätt.
 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Susanne (2010-03-19 22:10)
    Självklart, tycker jag också. Därför blev jag så förvånad över att de upplevde att de blev dåligt bemötta när de ville betala med euro. Dålig reklam för Umeå. Allt annat var fantastiskt, men inte shoppingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.