Tidig söndag morgon

Solen strålar denna tidiga morgon.  I går var min syster här och vi plockade ihop pappas tillhörigheter och tömde lägenheten. Han var så tacksam och glad över den hjälp han fick från serviceboendet, men han pratade ofta om att han tänkte flytta någon annanstans. Någon skulle ta hand om honom och hjälpa honom att flytta. Nu har någon hjälpt honom, nu är han borta.

Det är konstigt vilka saker som väcker starka känslor inombords när man går igenom tillhörigheter som man alltid sett. Ibland är det de mest bisarra småsaker som kan locka fram ett formligt Niagara-fall av tårar, saker som man egentligen aldrig tycker sig ha lagt märke till, men som när man ska fatta avgörandet – kasta bort eller behålla – verkligen står som en symbol för dess ägare. I går var det pappas fickur som nästan fick mig att rasa ihop. Min syster ska få behålla det, men det ligger här hos mig nu för att jag ska få "känna" färdigt innan jag lämnar från mig det.

I dag hoppas jag på fint väder så man kan få vara ute och njuta av trädgården, känner mig lite sadistisk i dag och känner verkligen för att få klämma ihjäl ett antal liljebaggar, dessa röda, vackra men ack så irriterade småkryp.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.