Vad brukar man säga?

Nu är jag nyduschad, har plockat på mig "finkläder" och juveler och är alltså färdig för att gå på middag hos en av våra nya grannar. Spännande! Ett ord snurrar i mitt huvud, "uppmummad", någon av mina vänner?, arbetskamrater? brukade säga det när han hade klätt upp sig för att gå på fest. "Uppmummad"; var det att han hade duschat och satt på sig Mum?

Strunt i det, sista lördagen på denna semester. En oerhört varm dag, inte så mycket sol, men tung värme. Vi har ägnat oss åt att plocka ihop våra utspridda grejor, dra upp båten på land och säkra flotten ännu längre ut.

Denna sjö är ju nämligen en sjö med ett växlande temperament. Ibland blyg och försagd och diskret tillbakadragen. Vår tomt växer med flera meter och vi är lyckliga och glada över vår stora strand. Men vi vet att sedan växer storhetsvansinnet och den tror att den minst är Atlanten. Då kastar sig vågorna mot stranden, stranden krymper och bara försvinner, drivved och delar av andras bryggor kan landa hos oss som finns längst in i viken, det dånar och stormar, spännande är det. Då gäller det att ha dragit upp allt löst ordentligt på stranden.

Jag önskar er alla en lika trevlig lördagskväll som jag tror att vi kommer att ha!

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Monica

    Hej, Kul, din bloggblomma var pa VK:s 1:a sida,
    sa de’ va’ bara att logga in direkt, ingen sokning.
    Trevlig middag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.