Shabby chic

Hjälp, jag gillar egentligen inte detta med shabby chic, franskt, danskt m.m, m.m när det gäller inredning, "vita rum" nej tack.

Men helt plötsligt börjar jag känna en längtan efter att göra om sovrummet i SpanskaVillan till ett mer romantiskt, shabby chic-liknande rum. Det började med ett besök på www.nordljus.net där jag förälskade mig en klocka och en tavla, se nedan.

Dessa inköptes och sedan riktade jag blickarna mot den skänk som fanns i rummet när vi köpte det.

I dag mer shabby än chic kanske

Nu känner jag hur lusten vaknar; att måla över tapeten med en ljus färg, att klä väggen bakom den enkla sängen med något vackert tyg, att lägga in ett vackert trägolv, att måla skänken lite ljusare, men fortfarande shabby, att till och med måla dubbeldörren vit…. kan det bli möjligt? Ska jag göra det, jag som har varit, och fortfarande är, så nöjd med vårt fina sovrum…. Vad säger Livskamraten? Ska jag fråga honom överhuvudtaget? Jag kanske bara ska måla tak och väggar medan han är ute och är upptagen med annat……..Ställd inför faktum kan han ju inte protestera……

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Birgitta Johansson

    Människan är ju sannerligen komplex! Man kan ogilla något men ändå…så strax vill man ha det!
    Naturligtvis ska du ge efter för din lust att göra nytt (fast gammalt hi, hi…)! Maken kan du ju nämna det för – men ändå – de tittar inte på rum, gardiner och inredning som v-i….och det nästan varje dag!Lycka till!!! Välokommen med nya inspirerande bilder!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.