Jobbat två veckor snart

Tänk att man redan varit igång två veckor på jobbet. Nog är det konstigt att först verkar semestern oändlig, men efter någon timme på jobbet så är det som att man aldrig varit borta.

En sak som jag "skäms" lite över är att jag alltid måste ringa dataavdelningen när jag kommer åter efter ledighet. Jag har nämligen glömt mitt lösenord till datorn, ganska fånigt tycker men jag har förstått att jag inte är ensam om att förtränga detta viktiga ord.

Å andra sidan, hur många lösenord och pin-koder har jag i mitt liv? Till mina två banker, till mailet, till eRoom, Facebook, telefonerna, de olika databaserna på jobbet  etc . Detta är ju ett nytt fenomen, inte behövde jag lösenord tidigare i livet. Ibland känns det som att jag inte längre förstår vad som händer och sker. Måste jag verkligen ha alla dessa lösenord? Måste jag ha en telefon som kan göra allt möjligt, det enda jag vill ha den till är ju att kunna ringa någon ibland och möjligen svara om någon ringer till mig. Varför ska jag helt plötsligt behöva en GPS? Jag har alltid klarat mig fram och hittat dit jag ska tidigare, så varför skulle jag inte klara mig nu.

För att inte tala om det senaste; att hålla reda på sina vänner genom något slags GPS-system. Varför det? Kan inte de hålla reda på sig, så håller jag reda på mig.

Vill jag verkligen vara med i Facebook? Jag gick med ganska nyligt, men känner redan att det inte är min grej.

Någon kring fikabordet på jobbet tog en dag upp att han läst att några kriterier för att man var "antik" var att man hade köpt LP-skivor / CD-skivor, att man vann TP med frågor från 70-talet, att man minns hur det var att ringa med nummerskiva och att man minns hur det var att sitta och spela familjespel med tärning. Ja, nog minns man allt detta, så visst då är jag väl antik då. Men gissa vad; det är ganska skönt. Det är skönt att lämna telefonen inne när man går ut, att ingen vet var man är hela tiden, att inte vara uppkopplad.

Så, det är väl bäst att jag kopplar ned mig då – ha en skön kväll!

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Oj, oj, då är jag också mycket antik:=)
    Jag måste skriva ner alla lösenord och pinkoder o.dyl. skriver jag ner kamoflerade som telefonnummer. Facebook har jag aldrig gått med i, för jag har förstått att den tar mycket tid.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.