Plogning på E4

I går gav vi oss ut på E4:an, trots varningar och att bilister ombads hålla sig hemma. Livskamraten hade hört att det skulle vara lugnt väder (vet inte varifrån den informationen kom) och "E4 brukar vara bra", så iväg stack vi.

Men milde tid så dåligt vädret blev, tala om att vi (jag) ångrade att vi givit oss iväg. För att inte tala om hur dålig E4 var! Katastrof, inte en plogbil mötte vi mellan Umeå-Härnösand. På ett par ställen verkade det som att man plogat på de mindre vägarna och lämnat av snön mitt på E4, märkligt. Jag tycker att mitträcken är bra, men i går så lade snön av mot räckena så det fanns bara en fil man kunde köra på och känna sig någorlunda trygg. Närmast räcket var det bara moddigt och eländigt.

MEN så hände något, vi kom till Härnösand och där mötte vi plogbilar, där var E4 plogad, där gick det att använda båda körfälten utan att sladda och slira. Hur kan det komma sig? Varför skiljer det sig så mellan olika ansvarsområden? Något att fundera på för respektive ansvarig kanske?

När vi svängde av från E4 in mot inlandet, mot vårt privata lilla smultronställe, så var den lilla vägen till byn helt oplogad, men när vi svängde in på den lilla, privata stugvägen så låg grannbonden före oss med sin traktor så den lilla pyttevägen var fin. All heder åt sådana rekorderliga traktorägare! Hurra, hurra.

Vi var fulla av förväntan över att se om temperaturen i SpanskaVillan nu var +8C, men icke. Värmepumpen var täckt med is så den hade stannat. Kylslagen kväll med andra ord, burr!!!!! Tack och lov att man har öppen spis, och varma kläder! Men efter att ha tinat upp pumpen så startade den, och i morse var det +20C, då kan man leva. Nu är Livskamraten ute och bygger tak över pumpen så vi kan åka hem i förhoppning om att den ska sköta sitt jobb. Trevlig lördag tillönskar jag er!

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Birgitta J:n

    Det blev riktigt spännande att höra om uppvärmningen i stugan! Får minnen…
    Bra att ni fick till pumpen – elda kan man ju göra ändå!
    Ha en fin fortsatt jul-helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.