Filtar, filtar, filtar

Njuter av att vara ledig, har nu haft den första natten sedan den 22/12 utan att jag drömt om att jag varit på jobbet och planerat och förberett. Det måste betyda att jag nu har gått ner i varv och det är skönt.

Lilla L fick en docksäng med sängkläder och några dockkläder till sin käraste docka. Det blev väldigt tydligt på en gång att hon inte gillade täcket som följde med sängen, hon tänkte helt enkelt ta med sig det rosa fleece-täcket som jag har här hemma. Men det såg minsann mamma L att hon försökte plocka med sig, så det fick hon lämna. Nu har jag i alla fall virkat ett docktäcke av rosamelerat garn som jag hade över. Jättegulligt blev det och det hoppas jag att hon kommer att gilla.

När barn och barnbarn for i går kväll så såg jag den lilla barnfilten som jag stickade åt Lilla L. Vitt med röda får på, min lille son. FÅR, inte nyckelpigor…..där hade vi en liten diskussion, men eftersom jag stickade dem så bestämmer jag och det ÄR får.

Då insåg jag att jag har inte stickat något åt näste lille man som snart ska komma. Alltså iväg till sta’n, till Hemflit och köpte blågrått och vitt garn så nu är det full fart på stickorna igen. Köpte stickor storlek 6 så det räntar snabbt. Kul!

Livskamraten åkte på "gubbdagis" och köpte någon manick så man kan ringa eller skicka SMS till elementen i SpanskaVillan så att värmen slås på när man ska dit. Vilka finesser det finns! Eftersom det varit så kallt så räknar vi med att den nyinstallerade värmepumpen inte längre fungerar så då kan det vara skönt med kompletterande värme.

Fast egentligen så tycker jag att det är mysigt med kylan när man kommer till stugan. Att få kura ihop sig nästan ända inne i den öppna spisen, att få värma lite rödvin för att starta upp den inre värmen, att få kura ihop sig nära nära……inte helt fel!

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.