Nybygge

Var i Åsele igår, vi satt ute och drack kaffe i eftermiddagssolen i en underbart vacker trädgård som verkligen vittnade om att det varit en alldeles underbar sommar i år. Kvällen avslutades med en lika superb middag, kort och gott jättetrevligt hade vi.

VI fick också tillfälle att betrakta nybygget – getingarna som byggt ett mycket vackert bo inne i kökssoffan på altan.

Titta bara på pinnen som de säkert använder som en dekorativ detalj inne i det mysiga boet.  Pinnen ska sitta i den lilla "hängmattan" man kan sitta och gunga i. Behöver jag säga att denna sommar har det inte gungats utan mattan får ligga till nästa sommar. Rätt fascinerande att se hur de  jobbar och sliter för att bygga större och större. Inget bygglov har de heller!

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

 1. Birgitta J:n

  Ihhhh – va läskigt! Kan knappt se på det men uppskattar förstås det du skriver.
  Flitig som ett bi!
  Inget bygglov!
  Ingen diskussion om Rut och ROT….

  Men huva vad det var läskigt att beskåda….Ha en fin helg långt från denna ”geting-låda”!

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Birgitta J:n (2011-08-27 13:54)
  Det mest fantastiska är att man faktiskt kan gå ganska nära och fota. Några ”vakter” flyger runt huvudet på en, men gör ingenting så länge man inte gör något med boet. Men man känner sig lite spänd och stel.

 3. Marja Granqvist

  Vilket vackert bo! Snirkligt och sirligt på något sätt. Jag har bara sett hängande getingbon och de är mest som grå koner. Vad är det för material de bygger med egentligen? Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.