Mycket att göra

Ibland är det lite mycket att göra, dagarna bara rusar iväg och jag hinner inte sätta mig i lugn och ro framför datorn.

Jag har i alla fall hunnit åka en sväng förbi SpanskaVillan och rensat färdigt allt ris, JIIIPPPPIIIIII! Det är det allra tråkigaste jobb jag kan tänka mig; fullt påklädd mitt i värmen, svetten bara rinner. Jag som alltid hävdat att vi damer svettas inte, vi bara transpirerar lite lätt. Men inte nu, svetten bara strömmar, kläderna blir sjöblöta. Jag brukar avsluta rensningen med att hoppa i sjön, med kläder och allt. Simmar runt lite, byta kläder och en kopp kaffe på det, så är man i fin form igen.

Förra sommaren  planterade vi en vindruvsranka, bara på prov. Den har lyst med sin frånvaro men under helgen slog det ut två blad! Nu tror jag att den har rotat sig så nästa sommar…….tänk om vi får plocka en egen druva………

Jag skyndade mig och gjöt den nya rabatten vid förrådet, till  höger på bilden.

Nu har jag gjort den blivande rabatten till en kompost, komplett med hästgödsel. Jorden ska få förmultna under vintern och sedan fyller jag på med ny jord. Där ska det bli plats för inte mindre än 2 vindruvsrankor, en klätterros, lavendel, gräslök, rosmarin och basilika, härligt ska det bli. Väggen bakom rabatten ska byggas igen med plexiglas och över det hela ska en pergola upp. Det borde förbättra växtzonen minst 1 nivå, kanske t o m 2.

Stormen Dagmar har inte bara fört med sig nackdelar, som hårt arbete, utan har också öppnat upp för nya, roliga projekt!

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Så roligt att du känner att något bra kommit med stormen och allt slit efter den. Tänk om alla kunde tänka så. Lycka till med rabatten och pergolan! Det kommer att bli jättefint. Kram

  2. Monica Nordlund

    Åhejohå, idéerna bara sprutar. Vi hade också en vinranka, men jag tror
    den försvunnit vid alla utrensningar. Här har vi fortfarande härligt väder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.