Var tog sommaren vägen?

Det blåser. Jag menar, det verkligen BLÅSER! Vi har lä vid vår södervägg så där kan man sitta, men ljudet av blåsten och vågorna gör att man blir trött i huvudet. Mina nyplanterade blommor ligger längs backen. Tråkigt! Trots det så satte jag ut mina lila ”bollar” igår. De är så skira att man nästan inte ser dem.
Ser ni dem? Tre stycken minsann. Mer diskreta trädgårdsprydnader kan man nog inte hitta. Jag ska göra två eller tre stycken till, med dubbelt hönsnät så de blir lite synligare.

Min lilla klätterros, som skulle varit Thor med blodröda blommor och mörkt blanka blad, har nu tre knoppar. När de öppnar sig riktigt så kanske det går att se vad det är för ros.
Jag vill gärna veta vad jag har i rabatten. Den nye rosen Valdemar som var tänkt att växa ihop med Thor på den ännu ej byggda portalen vill inte växa som han ska.
En liten stackars pinne med några få blad som verkar ätas upp av något kryp, inte kul.
Jag är ute ett par gånger om dagen och pratar uppmuntrande med honom -kämpa Valdemar, kämpa.

Retfullt nog så har det funnits med rosor Valdemar i två av de trädgårdstidningar jag köpt på sistone. I båda reportagen svingar den sig högt upp i träd, översållad med rosor… det känns långt borta just nu. Min entusiasm från början av veckan har lagt sig något. Jag vill ha sommar! Idag fick vi sätta på gasolvärmaren! den 23 juli! Kan vi inte få lite sommarväder igen, vi behöver det, vi behöver värmen, vi behöver solen. Hoppas ni hittar något roligt att göra.

2 kommentarer

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Jag hör att golfbanorna haft mycket folk denna sommar. Det kan man ju förstå. Jag saknar en hobby där jag har lust att vara aktiv oavsett väder och vind. Sköt om er och spela på. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.