Vilken underbar morgon!

Vissa morgnar när jag stiger upp och drar upp gardinerna för fönstret så känns det som att dra upp ridån till en underbar föreställning. I morse var det så. Sjön låg stilla och speglade himlen, så fint. Då är det lätt att stiga upp och börja dagen.

Jag går nerför trappan med en känsla av förväntan. Som vanligt är mackorna färdiga, de ligger inlindade i en servett och i thé-muggen, min nya fina som jag fick i födelsedagspresent, ligger thépåsen och väntar på det varma vattnet. Jag sätter mig vid datorn, som vanligt, för att läsa tidningarna. Denna morgon blir jag lite distraherad i mitt läsande för fåglarna som flyger fram och tillbaka. Höjdpunkten blev när hackspetten började hacka i tallen precis utanför fönstret. Istället för att hämta kameran och ta en bild så blev jag alldeles blickstilla och bara tittade.

Vi har sett många fåglar och ekorrar leka i det trädet. Från början var det ju två stora tallar men stormen Dagmar tog den ena. Som tur var föll den inte på själva huset men väl på de fina murarna. Nästa måndag kommer detta träd att fällas för vi vågar inte riskera att det också faller. Men oj, vad vi kommer att sakna det.
Detta är vad jag ser när jag sitter vid datorn, fönsterbänken i uterummet och den fina tallen och sjön förstås. Basilikan och rosmarinen som jag tagit in sticker upp i vänstra kanten. Mina älskade pelargoner vill inte sluta blomma. Jag kan inte tänka mig att klippa ned dem och bära ned i Blomrummet i källaren ännu. Inne ryms de inte så de får stå kvar så länge. Vi har inte haft minusgrader ännu. Nu är jag beredd att börja dagen med glädje i hjärtat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.