Struktur för dagen

Gårdagen ägnades åt släktforskning och fikafrämmande. Inte ens en promenad blev det. Även broderiet fick en vilodag, lusten att göra något infann sig aldrig. Men, i dag är en ny dag, öppen för…. allt faktiskt. Det regnar inte, så strax blir det en promenad och det ska bli skönt.

Sedan kan jag fortsätta klyva några stora vedklampar, dra ned lite ris till eldtunnan och ja…. kanske läsa en bok mitt på dagen. Kaffegästen igår talade om hur skönt det är att sitta framför brasan, insvept i en gosig filt och läsa en bra bok. Jag läser sällan på dagen, sparar det tills jag ligger i sängen, men det lät skönt. Man behöver ju inte vara aktiv hela dagen utan kan slappa utan att göra något  överhuvudtaget.

Så får det bli; mina planer för dagen blir – promenad, klyva fem vedklabbar, dra ihop lite ris och fylla tunnan, äta lunch och sedan blir det fria aktiviteter, i mitt fall läsning framför brasan fram till eftermiddagskaffet och därefter… ja vad? mer släktforskning en timme fram till dess att det är dags att förbereda middag. En fin middag med levande ljus, dock utan ett glas vin för jag ids inte åka till Systembolaget. Kanske lite efterrätt; brie i ugnen serverat med vindruvsgelé kanske? Ja, det känns bra.

Då kanske mina batterier blir laddade och den lilla höstdeppen ger med sig.

 

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Låter som en helt underbar dag…och kväll. Jag har inte heller tänkt på läsning under dagtid. Vet att min mamma gör det men jag…nää. Fast det är alldeles sant. Man kan göra det mitt på dagen, och ta det som chilltid, återhämtning, avslappning med underhållning. Ha en fin dag! kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.