Bråda dagar

Ibland blir det körigt att hinna det vardagliga så det blev en bloggfri dag igår. I natt var jag tydligen så uppvarvad att det var omöjligt att somna. Först någon gång efter 03 somnade jag och naturligtvis blev det en liten sovmorgon idag. Så dagens inplanerade huvudaktivitet, plocka bort julsakerna, blev inte gjort. Istället blev det skidåkning (på TVn) och lite gjutning. Jag har också målat kakelugnen färdigt och satt dit en ventil och ett krön. Nu återstår att fundera ut vad jag ska använda för att göra kakelugnsluckorna av. Hm, jag har kollat kylskåpet efter en lämplig tub att dissekera och använda, men alla verkar vara med silvrig insida och jag vill ju ha guldfärgade luckor.

På bilden syns både kakelugnen och gjutformarna till min totempåle. Uppriktigt sagt så känner jag mig lite osäker på totempålen. För min inre syn ser jag vackra trädgårdar med stilrena gjutna föremål i någon diskret kulör och med matchande blommor intill. Samtidigt så planerar jag en totempåle som är tänkt att vara en explosion i färg. Tankarna krockar lite kan man säga. Men nu väntar jag till dess att de gjutna föremålen torkat ordentligt och sedan blir det till att ta sig en funderare innan jag går loss med färger. Jag har nu tre ringar i varierande höjd, pappersrulle, och en smalare, högre ring, tablettburk. På kakelugnen saknas luckorna och ventilen som man kan öppna med ett snöre.

Snön faller fint och jag har bara skottat upp till första svängen av vår backe. Det ser inte så brant ut på kortet, men det kan jag lova att det är. Repet som hänger där behövs verkligen. Till veckan åker jag norrut och jag längtar så. Jag behöver mer umgänge med familjen och gamla vänner just nu.

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    När du skrev, färggrann totempåle, så tänkte jag på Y:et av Bengt Lindström. Den som står i Timrå kommun. Du kanske skulle göra en liknande färggrann totembokstav som symboliserar eran spanska villa 😁

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Min totempåle kommer förstås att bli betydligt mindre än Y:et. Men det är lite som du skriver att en färggrann totempåle skulle vara en bra symbol för vår SpanskaVilla. Inte så mycket elegans men spansk värme 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.