Den 1 februari

Den 1 februari är den dag min syster föddes, 77 hade hon fyllt om vi hade fått ha henne kvar. Jag tänker på henne idag, glädjen över att ha fått känna henne och stå henne nära värmer mitt hjärta.

Den 1 februari är också dagen då vår ”granne på andra sidan sjön” lämnade detta liv. Nu får hon aldrig mer sitta i uterummet och titta ut över den magiska sjön som hon brukade kalla den. Så fort allt gått, allt förändrades inom två veckor. Vi fick frågan om vi ville besöka henne och ta farväl på sjukhuset, men vi träffade henne i söndags och vi tog nog farväl då. Men vi vill inte minnas hur hon såg ut i slutskedet. Vi vill minnas den rundnätta damen med lila slinga i håret, massor av ringar, örhängen, halsband och vristkedja, allt i guld. Hon som ständigt småkivades med sin Livskamrat och ibland sade något så fräckt att vi alla tappade hakan. Henne ska vi minnas och bevara i våra hjärtan.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.