Tankar

Vi funderar på att flytta tillbaka mot Umeå. Faktum är helt enkelt att det börjar märkas att vi blivit äldre. Nerfarten till huset har aldrig varit så dåligt skottad som i år. För det mesta har den blivit nedtrampad till en liten stig. Det känns inte så bra att det blivit så. Jag som brukar ta tillvara alla dahlialökar, Cannor, pelargoner och afrikanska liljor missade det helt enkelt förra senhösten. Med den följd att alla växter frös ihjäl. För att säga sanningen så fanns inte orken, eller geisten. Nu när det går mot vår så känns det tråkigt att inte kunna lyfta fram växterna, men det är som det är.

Brand, Livskamratens olycka plus annan ledsamhet i familjen slog ut mig totalt. Så ledsen och nedstämd har jag nog aldrig varit. Man kan undra över att jag ändå hade min Läsecirkel, höll i kurser i Digitala Klyftan för PRO och ABF samt förstås, höll i vattengympan. Men för att säga som det var så var det de enda stunder då min hjärna bara koncentrerade sig på nuet och inte höll på med att snurra tankar hit och dit.

Resultatet har i alla fall blivit att jag tittar på lägenheter varje dag, jag rensar långsamt bort saker som jag vet att jag aldrig kommer att använda mer och mentalt förbereder jag mig på att lämna detta mitt paradis på jorden. Det är för mycket trappor överallt, för mycket att hålla efter. Men kanske har man för höga förväntningar på en lägenhet. Hiss och balkong är absoluta krav och det är inga problem. Gångavstånd till centrum och strandpromenaden, ja det går nog att lösa. Inte öppen planlösning, nej helst vill jag nog ha ett avskilt kök. Då verkar det bli lite äldre lägenheter som blir aktuella. Två toaletter, då stöter man på problem. Det är inte ofta det finns. Vi är vana vid att ha separata badrum, det har vi haft i ca 40 år och det vill vi ha i fortsättningen också. Fräscht och nytt men med lite vinklar och vrår och utan att kosta för mycket. Var hittar man det?

Livskamraten har inte kommit lika långt i sitt tänkande utan han släpar efter lite. Han vet att vi kommer att behöva flytta, men tidpunkten? nja, där skiljer sig våra tankar.

Jag fortsätter väl att titta på lägenheter och rensa, det skadar ju aldrig. Njut av söndagen!

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Ojoj, jag läser ikapp några inlägg. Jag är så sällan in på just vkbloggen så om det inte är nån bekant uppe i ”senast tillagda listan” så missar jag dom 😶 Men nu råkade jag få syn på dig. Vad ni är med om mycket, och flytta tillbaka igen…ja vad säger man. Jag kommer ju ihåg då ni skulle flytta dit, och hur mycket ni lagt ner på ert fina hus. Fast det handlar ju ändå om år, även fast man tycker det var alldeles nyss. Ja ingen blir yngre, så jag förstår hur du/ni resonerar. Bättre med en flytt medan man orkar också, och att få tiden att njuta av platsen man flyttar till. Hoppas det går bra för er och att det löser sig till det bästa. //Kram

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Jag läser fortfarande din blogg och har mycket glädje av den. För att inte tala om dina tomtar!, älskar dem. Kram

 2. Annkristin

  Lycka till med att hitta en passande lägenhet här i Umeå. Det kommer att bli bra 👍
  Kram Annkristin

 3. Helena Nilsson Springare

  Long time no see..

  Hoppas att Ni hittar ett fint boende här i Umeå och att Ni bägge får ha hälsan!
  Kram från blogg-grannen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.