Klumpiga ungar

För ett par dagar sedan när vi satt i favoritmöbeln loungesoffan så prasslade det till ordentligt i häggmispeln bredvid. Prassel, prassel så kom det fram en fågel och inte vilken fågel som helst. Nej, en ung rovfågel. Gissa om vi blev överraskad, har inte en aning om vilken art det var men blivande rovfågel var det i alla fall.

Igår satt vi på samma ställe och minsann, då kommer det en ung rovfågel igen som inte verkade veta vart den skulle. Det måste finnas ett bo alldeles i närheten och vi hoppas så att vi ska få se någon av föräldrarna snart. Det har aldrig hänt förr att någon ung rovfågel varit och snurrat runt vid vår uteplats. Det finns så många intelligenta djur i vår värld, men denna fågel verkar inte ha fått ordning på sin kompass ännu.

I dag är det en riktig söndag, ni vet en sådan där dag som liksom bara sträcker sig åt alla håll och aldrig verkar ta slut. Det regnar oavbrutet och vi har redan hunnit se en långfilm på Viaplay. Jag läste snabbt i presentationen av filmen att den tilldrog sig på ”den vackra engelska landsbygden” så den valde jag. Men ack, så otäck den var. Fel val helt klart. Märkligt att jag kan läsa om vilka otäckheter som helst, men att se dem på film, nej det kan bli för mycket ibland.

Jag har i alla fall packat en sopsäck till som ska iväg till Återvinningen i morgon, måndag. Bra gjort! Där fick jag en klapp på axeln, det kan man väl unna sig en sådan här regnig och grå dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.