Otur med vädret

Vi fick gäster i förrgår. Naturligtvis var det jättevarmt i förrgår och spöregnade igår. Gästerna tog en tidig morgonpromenad som slutade med att de kom hem genomblöta. Sedan vräkte det ned hela dagen, så tråkigt. Idag har det varit varmt men lite gråmulet så jag tog fram mina lådor med gardiner och tyger. Nu har jag sorterat ut två lådor med tyger, behöll ett par snygga panelgardiner och ett tyg som jag ska sy gardiner av. De ska ett barnbarn få. Resten åker till  Återvinningen på måndag. Hurra vad bra!

Lite less blir jag på Livskamraten. Han står i förrådet och plockar i timmar men vad gör han? ”Sorterar” säger han. Hurdå? Ingenting sorteras ut. Ska han ha ett verktyg så får han leta och leta trots att han ägnat så mycket tid till att sortera verktygen i olika lådor och boxar. Vi blir faktiskt lite sura på varandra. Jag kan ju inte låta bli att säga: ”du ska bara ta i en sak en gång, ska det slängas lägg det direkt i påsen, boxen, vad som helst. Ska det vara kvar, lägg det på rätt plats direkt”.

Ja, så kan jag inte låta bli att säga. Tjatig kärring har man blivit, ack ja. Han är ju inte ensam om att inte hitta saker förstås. När jag rensade upp i källaren så hittade jag flera matsorteringspåsar och väl inpackade i dem dahlia-knölar! Bortglömda och har legat där i två vintrar. Jag tog upp påsarna och kände på knölarna. De flesta kändes mjuka så de slängde jag. Ett par lökar hade börjat skjuta lite grönt så de lade jag åt sidan för att ta hand om sedan. Den har legat ute på bänken och idag upptäcker jag att de har ordentliga gröna skott. Nu är de planterade men namnskylten har jag tydligen kastat bort, snabb och effektiv som man är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.