Elen ska ju liksom bara finnas där

Vi har ju haft genomgång av hur elen är dragen här i huset och det är ju ett mörker. Byggt på 50-talet, uppdaterat på 2000-talet här och där, så det kändes bra att få någon expert att plocka bort det värsta och uppdatera en del på ”riktigt”. En av de saker vi gjorde var att byta ut el-centralen. Det kändes så skönt att den blev modern minsann. Några dagar efter att den var utbytt så hade vi grannmiddag här och då slocknade alla lampor. Vi såg förstås att det bara var hos oss som det var mörkt så nu fick Livskamraten använda sig av finessen med den nya centralen. Sedan gick det en vecka så blev det kolsvart här igen. Livskamraten slog av och på i centralen men inget hände. Det var bara att ringa elektrikern igen och han dirigerade via telefonen vad vi kunde göra. Ingenting hjälpte.

El-killen skulle bara hämta barnen och fixa middag till dem så skulle han komma förbi. Vid 19-tiden dök han upp och det blev ljust igen. Men han ville komma tillbaka för att se vad det var som var fel. Tidigt morgonen därpå dök han upp och nu hittades ett fel på brytaren till en lampa vid källardörren. Eftersom vi aldrig använder den, men tryckt på knappen av misstag, så fick han helt enkelt bryta strömmen dit. Så nu har vi lärt oss att även moderna tillbehör kan ha sina brister, den bryter jordledningen ögonblickligen så det kan hända att vi får uppleva mörker vid fler tillfällen. Det kan ju vara bra att det händer innan vi säljer så hinner vi åtgärda eventuella fel. Man känner sitt ansvar minsann.

Idag hämtades tre stora krukor av sin nya ägare. Ibland fungerar MarketPlace väldigt bra. Skönt att slippa lämna dem till Återvinningen, nu vet jag att de får ett bra hem vid Indalsälven. Fin utsikt lär det vara och det är ju bra, det är de vana vid härifrån. Jag undrar om jag blir för personliga med mina ägodelar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.