Om Askungen inte får gå på bal….

2011 -blir bjuden till THE party. Skall flygas till Köpenhamn, få bo på lyxhotell, äta på Michelin-restaurang och club’a natten lång. Tar mig till ”min” klädaffär för typ årets enda inköp. Köper ett fantastsikt rosa linne med rosa kristaller och en coolt skuren jacka till… När dagen för partyt kommer ligger jag inlagd på NUS med pankreratit, har sjuka smärtor, loaded med ketogan och kan inte sova då sänggrannarna snarkar så det skakar i draperierna. Mina fina kläder hänger hemma i garderoben och dinglar.

2012 -blir bjuden på årets enda bröllop. Då jag hade rasat i vikt pga PSC stolpade jag åter till Eevas och fick hjälp. Köpte en jättefin röd klänning med svarta snygga tights till. På dagen D ligger jag hemma, nyopererad och har sånna välbekanta horribla smärtor att det är helt uteslutet att åka bil långt och delta i ett bröllop. Diskuterar flitigt med sjukvårdsrådgivningen och kirurgjouren om jag måste åka in igen eller inte. I garderoben hänger mina nya fina bröllopskläder bredvid Köpenhamnkläderna och konverserar.

Där och då bestämde jag mig! Varför skall man bara använda dom där fina kläderna när det är något extremt? I synnerhet då jag bevisligen befinner mig på eller runt NUS när det är dags liksom? Har frågat många kvinnor i min omgivning och alla erkänner -visst har dom kläder som bara hänger och väntar på att få bli använd. Nån gång, när man skall vara fin. Ungefär som Askungen som får sin fina klänning… För en enda kväll skall man dra på sig något som man investerat kulor i. För att sedan, årets andra 364 dagar hasa runt i jeans och urtvättad tröja.

Nej, nu kör jag med allt vad min garderob har att erbjuda men jag har fått använda domkraft, skohorn, olja och våld för att byta ut mina jeans och svart basictröja mot det där andra som varit tänkt till bal-tillfällena.Så kom igen, nu nalkas helgen! Ta på nått annat än det vanliga ÄVEN om du bara skall vara hemma. Damma av det där i garderoben som bara ligger och skriker efter att få komma fram i dagsljuset. Va en proaktiv Askungen. Balen kan vara dötrist och denna dag helt underbar!

Trevlig helg!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Åh vad hemskt med sån dålig tajming att bli sjuk när det händer roliga saker. Fy vad trist! Nåväl, om inte askungen får komma till balen så får väl balen komma till askungen 🙂

  På med finstassen en trist tisdag.. diska och dammsug i paljetter och livet blir lite gladare.. partysminka dig för jobbet och låt finskorna klappra mot marmorgolvet inne på NUS!! Yeey… Kram på dig Anna!

 2. Anna Holgersson

  Svar till Helena Nilsson Springare (2013-01-04 21:44)
  Exakt! Det var ju liksom exakt ett år mellan händelserna men av samma eländiga anledning kunde jag inte vara ”där”. Jävligt surt! Men som sagt man får dra på lite glitterkajal en tisdag å ta klackskor till soprummet 🙂 Tack för omtanken KRAM //a

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Kommer osökt att tänka på tanten som brukar passera utanför oss, med hunden i koppel och hon har alltid… värsta högklackade skorna på sig och man höjer på ögonbrynen varje gång och tänker att valet av skor inte var det bästa… i geggan och allt vad det kan vara. När hon stapplar ut på gräsmattan för att plocka upp det hunden lämnat efter sig och klackarna sjunker ner i leran, då borde hon ju ångra sig, men icket, nästa dag kommer hon i samma klackar.

  Jaja, hon kanske tycker samma sak, nu har hon dom där och då ska dom användas, oavsett väder eller vind. Och ja, det gör hon ju precis som hon vill. Jag håller med dig, varför ska man ha speciella kläder som bara ska användas några få gånger, nä, ta du på dig dom där fina sakerna du kostat på dig, och var askungen varje dag. Vi lever ju bara här och nu. //Kram

 4. Anna Holgersson

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-01-05 10:20)
  Hahahahah vet du där går gränsen!! Ska jag åka skrana med sonen blir det kläder för det, inga sylvassa klackar i bräntberget! (äger inge sylvassa klackar heller jag är mera…praktisk!). Jag tycker bara det är synd att man lägger pengar på saker som ALDRIG används det e slöseri //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.