Mr.Bläckvard till middag….

Min yngsta brorson har en ny favoriträtt. Tadeus. Jösses vad jag grunnat på vad i friden Tadeus är för mat. Tadeus är det tyska namnet på en karaktär i Svamp-Bob Fyrkant, På svenska heter den figuren Bläckvard Tentakel och Bläckvard är en bläckfisk! Det är alltså bläckfisk som faller min unga nevö i smaken så det är ju helt logiskt att han önskar sig Tadeus till middag! Jag är imponerad! Han är min lilla mathjälte! Själv är jag allergisk mot fisk och skaldjur så inget från sjö/hav/bäckar/åar är ett alternativ på min tallrik.

Det är samma brorson som tryckte i sig 19 (!!!!) bitar Maki på en sushirestaurang och som norpade åt sig den tjugonde när dom just skulle lämna stället."-För att ha på vägen…" Min andra brorson åt icket fiskpinnar som liten ty det smakade fisk… Men 8-9 laxsushibitar gick bra. Det är lite ironisk då fiskpinnar är typ det enda jag möjligtvis kan äta i fiskväg då det smakar så otroligt lite fisk. (Ni som läst min blogg minns väl hur det gick när jag testade Omega-3 kapslar för barn och fick häcklöpa över dammsugaren till toaletten….) 

Förrutom faktiskt allergi så finns det även en uppsjö av saker jag inte skulle äta -Oavsett vad! Jag har blivit bättre på att testa och våga smaka nya saker men den där barnsliga sidan dyker upp mellan varven och bevisligen kan jag ju inte ens kalla den barnslig då SOMLIGA barn i åldern 6-13 kan knapra i sig ALLT inkl steak tartar! Jag är väl mat-rigid helt enkelt.  Kanske en vegetarian som fortfarande lever i garderoben?!

Allt som ser ut som ett tvärsnitt i biologiboken går bort  -njure (huuuuu jag får kräkreflex av minnet) lever, hjärta och hjärna det är tvärblankt NEJ! NJET! Nixpix hallonbåt! Sedan finns det saker som jag erkänner att dom förvisso smakar bra men bara vetskapen vad man äter gör att i allafall jag tappar aptiten. Ett ganska nyligt exempel på sådant är gris-vad! Inget fel på smaken, men när jag fick höra hur många glace det var på den lilla biten och hur många miljarder timmar den var tvungen att tillagas kändes det som ett stycke från djuret som man egentligen inte borde äta. En annan sak som är gott är Parmaskinka, men då den ser ut som sladdrig bacon är det aningens jobbigt.

Kanske skall jag ta och kolla lite vegetariska alternativ i min matutmaning?! Och så kanske jag måste ta och åka och lära mig lite av mina brorsöner!

Älskade nevöer… Hatten av för er alla tre! Ni imponerar mig! Söta goa E… jag knäckte inte nöten med Tadeus.. men som vanligt var den ju klockren och gav mig ett gott skratt! Kram på rej ditt lilla knövliga löv 🙂

//a

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Anna Holgersson

  Svar till Miss Minnalainen (2013-01-14 20:12)
  Jamen huvva… USCH!!! Det är så storkäckligt att jag inte ens tänkte på det.. Jag tycker ju den där vita snodden i ÄGG är skitäcklig ..//a

 2. Miss Minnalainen

  Den vita snodden är väl fostret eller vad det navelsträngen? :/ Min mamma pillar alltid bort den tack-och-lov men alla tänker inte på det. Ungefär som bajssträngen när man äter kräftor….öööörk

 3. Anna Holgersson

  Svar till Miss Minnalainen (2013-01-14 20:27)
  Exaktemente! Det har i allafall någon vital del i hela kycklingutveckligen! Jag fiskar bort den där klatten när jag bakar etc.. Yuck! //a

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Men bladdypadding som är så gott… ibland, kanske en gång/halvår, typ. Men what about en Bloody Mary då? Den vita strängen i ägget är navelsträngen, och den brukar jag ta bort likaså den bruna strängen på räkans rygg, huvva. För övrigt kan jag tala om att jag INTE är allergisk mot fisk, men jag tycket icket att den smakar gott, till och med fel sorts kaviar kan ju smaka fisk, usch.

 5. Anna Holgersson

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-01-14 20:37)
  Bloody Mary är en annan liga! Jag får kräkreflex av när det rensas fisk, och eksem om jag får fjäll på huden… Finns mycket skumt folk äter när man tänker på det… Blodpudding finns icket på min meny 🙂 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.