Min första blogg här på vk

Har funderat lite på hur jag ska börja skriva i den här bloggen, ska man dyka rätt ner i alla tankar och funderingar man har eller ska man köra en liten presentation, hm???

Ja, det är väl bara att skriva så ramlar det väl bara på.

Jag har varit rökare i 28 år men slutade för 2 år och 2 månader sedan. Jag stod på balkongen och rökte och kände helt plötsligt att nu får det vara nog, tänk er alla som drabbas av obotliga sjukdomar, vissa är barn som aldrig ens kommer att prova på att röka eller dricka och deras sjukdom är inte självförvållad. Hur kan man då försvara att man röker och utsätter sig för en stor risk att dö p.g.a. av cigaretterna? Jag vet inte, men det blev i alla fall min motivation och den håller fortfarande för mig. Jag tänker aldrig ens "prova" att dra ett os igen och varför skulle jag? Enda anledningen till varför man gör det är väl att man vill att det ska smaka bra och om det smakar bra så fortsätter man väl.

Men jag tänker aldrig tjata eller se ner på en rökare, jag vet nämligen hur det är. Det finns väl heller ingen annan som kan så mycket om rökning som en rökare, eller som är experter på mat som en överviktig eller en som kan allt om droger som en drogmissbrukare. Det finns heller inget så retfullt som en som inte går under den kategorin men som säger att man ska göra si eller så, det är ju bara att sluta. Dom vet verkligen inte vad dom pratar om.

Men jag förstår dom också. Vad ska dom relatera till? Har dom aldrig haft dom problemen så är det svårt att veta eller t.o.m. omöjligt att veta hur det känns att ha ett begär eller ett beroende.

Nåja, jag är som sagt var glad att jag slutat, tyvärr så märker vi inte längre av det i plånboken, pengarna äts upp av annat. Men å andra sidan så säger man ju till sig själv, hur fasen skulle vi ha haft råd om jag fortfarande hade rökt.

Dom sa på nyheterna imorse, att det finns 10 000 umebor som har kol, och många av dom väntar för länge innan dom söker hjälp, tydligen kan dom sätta in resurser på att hjälpa dom med kol om det upptäcks i ett tidigare stadium, vad sen den hjälpen består av, sa dom aldrig, men en gissning är i alla fall att dom stödjer en till att bli rökfri, i första hand.

Och dom orden får vara min början till vetskapen om vem jag egentligen är, och hur jag tänker. Ha en bra dag, alla läsare!

2 kommentarer

 1. Tina

  WOW! Det var en bra början på din blogg. Då firar din blogg fyra år, till våren!

  Jag har själv alldeles nyss börjat med en egen blogg, men har inte hunnit skriva något som beskriver mig, direkt…Ska göra det, men tanken med bloggen är ju att kunna hålla mina nära o kära uppdaterade i vardagen. De som jag bor flera mil ifrån, samt när jag kommer att vistas mycket i Spanien. Då kommer jag att vilja lämna ifrån mig livstecken till familj och mina vänner i form av bloggtexter.

  Appar för kommunikation i ljud och bild, Ipads, Skype, Iphones i all ära, men det blir ändå inte på samma sätt. Vill i alla fall försöka att komplettera kontakten med en blogg, då har jag en chans att få berätta, dela med sig, uttrycka det man funderar på för tillfället 😉 utan att man kommer av sig, avbyts eller tillfälligt glömmer, under samtalets gång 🙂

  Ha en skoj helg!

  http://tinamarianne.wordpress.com

  Tina

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Oj, det var så längesedan att jag inte ens kom ihåg vad jag skrev i det första blogginlägget, men nu vet jag 🙂 Din blogg ska jag givetvis haka på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.