Ny dag, nya äventyr

Jag tillhör den stora skaran som blivit arbetslös, jo jag jobbar ändå 6 timmar varje vecka men ingen klarar sig ju på dom pengarna. Nu är jag inte bekymrad över min arbetslöshet, jag har fått en anställning som börjar den 1/5 och räcker till 31/12, och då vet jag då vad jag ska göra fram till dess. Det är på samma ställe som jag idag gör mina 6 timmar på.

Konstigt egentligen, att det heter arbetslös. Jag har aldrig i hela mitt liv behövt ha en kalender att skriva in mina möten i men nu var jag tvungen att skaffa fram en för att kunna hålla koll på alla saker som ska göras. Är det inte möten med trygghetsrådet så är det arbetsförmedling, jobb, träning, fritid, tandläkare osv. Det tar aldrig slut. Sen är det som förgjort, har man en enda sak ena veckan, så helt plötsligt faller det ner ett brev i mailboxen eller i brevlådan, och då har man fått en annan tid någon annanstans men samma tid och dag, känns det igen?

Att gå till tandläkaren är inte vad som står längst upp på listan över saker man vill göra, men ibland känns det tvunget. Jag hade inte varit där under ett antal år, tyckte helt enkelt inte att vi hade råd, sen är jag så dum att jag skickar in en slogan till en tävling dom hade på colgate, och jag vinner en gratis tandläkare undersökning. Då var det bara att beställa tid, tänkte att det säkert var ett tecken på något. Sluträkningen blev några tusenlappar, sen fick jag ju tillbaka 500 kronor och det var ju alltid en tröst, och nu, så här i efterhand känns det skönt att det är gjort. Nu klarar man sig ett tag till, men jag ska inte vänta i flera år, det betalar sig inte i längden.

Idag var jag med våran yngsta dotter till tandregleraren (hon bloggar förresten också här på vk) och dom bestämde sig för att det ska dras ut 4 tänder. Hon blev inte glad över det beslutet men jag sa åt henne att se det från den positiva sidan, hon får då 4 tänder mindre att kunna få hål i.

Jag har alltid funderat över varför jag aldrig fick en tandställning, jag med mina sneda tänder som dessutom ser ut att vara några för många i munnen. Frågade min tandläkare för ett antal år sedan, hur det kunde komma sig. Jo, det hade inget med tändernas snedhet att göra utan hur bettet var. Och mitt bett var tydligen perfekt. Ha, alltid något. Annars kan man inte låta bli att vara lite avundsjuk på alla som får "tågräls" och den dagen dom tar bort den så ser dom ut att ha det perfekta leendet.

Ha det gött!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten