Hitta på nya saker

Tänkte på det här med bloggandet. Jag har tidigare bloggat på netdoktor.se, och egentligen var det inte planerat utan jag sökte efter information om "sluta röka tabletterna" champix och hamnade på den sidan. En läkare hade försökt sig på att svara på en fråga men eftersom tabletterna var så nya så visste han inte helt säkert. Då kände jag mig manad att svara eftersom jag åt tabletterna och visste svaret. Men för att kunna göra det så var man tvungen att bli medlem och på den vägen blev det.

Varför jag nu hoppat över till vk:s blogg är egentligen bara för att jag inte längre har ett behov av att skriva om just rökningen. Och det känns som om man upprepar sig hela tiden då man skriver där.

Jag har genom den sidan lärt känna en person som jag numer mailar till, har även ringt till henne vid ett tillfälle och vi ska träffas någon gång. Hon bor nämligen på samma ställe som äldsta dottern så tillfällen kommer nog att dyka upp.

Vad som är så roligt med att lära känna en person via nätet är att hon lär känna mig som jag är idag, inte som mina gamla vänner från skolan känner mig. Man ändrar ju på värderingar och sitt sätt att se på saker. Jag är inte samma människa som jag var för 20 år sedan, visst, jag är mig ganska lik, jag har inte genomgått någon personlighets förändring på det viset men jag gör saker som jag inte gjort tidigare.

Jag älskar dessutom livet, och är inte speciellt rädd för förändringar. Att vara kreativ är ju att testa något nytt, egentligen varje dag. Prova ta en kopp te istället för kaffe en morgon, ja då har du varit kreativ. Man ska ändra på saker för att ta sig ur sina gamla hjulspår och det är roligt, tro mig.

Eller varför inte testa att byta plats vid middagsbordet, det känns knepigt, man vill veta vems plats som är vems, men kommer jorden att gå under om man byter en dag? Vi hade bjudit hem mina föräldrar på middag och mamma hade tänkt sätta sig på Jennifers plats men i sista stund frågade hon vems plats det var och då fick vi ju våra "gamla" stolar. Visst är det lite löjligt men vi är många som gör så här. Kanske det är en typ av trygghet att veta vart man är, och vart man ska placeras. Ja i vilket fall som helst så tror jag mig veta vart jag är och i alla fall vad jag ska göra idag. Ha det bra allihop.

En kommentar

  1. Lisbet - bloggen bredvid

    Grejt – en till med dragracinglicens.
    Att leva med 402 meter, trackbite och en lätt upphetsning och en aningens oro för att behöva hela strippen om man får wobbel – that´s life.

    Burnouter hör till – man måste ju fixa bra fäste innan granen går.
    Är ju nästan uppvuxen på Pite dragway

    Lycka till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten