Tanken med smör under fötterna

Pratade med äldsta dottern i söndags och undrade om hon läst våra bloggar. Jo Jennifers hade hon kollat in men hon förstod inte riktigt vad hon menade med att katter har smör under tassarna.

Jag fick förklara att det var något Jennifer sa då vi skulle ta ut katterna från hennes rum en kväll. Hon sa att katter verkar ju ha smör under tassarna eftersom dom alltid landar på dom, precis som man brukar säga om mackan som alltid landar med smöret nedåt.

Sen utvecklade jag det med prat om flugor, hur kan en fluga egentligen landa upp och ner i taket utan att först stå och hovra som en kolibri? Och dom har ju dessutom fart då dom landar, sen blir det tvärnit då dom sätter ner fötterna, snacka om whiplash. Och tänk den onda tanken om dom skulle ha haft smör under fötterna (riktigt smör), då skulle dom glida runt däruppe som en skridskoåkare.

Där fick ni höra lite av våra diskussioner sådär innan det är läggdags för Jennifer. Hm, kan det vara därför hon ibland har svårt för att somna, hon får för mycket att fundera över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten